Quantcast

Teismas panaikino gargždiškiui skirtą baudą, kad į plastiko konteinerį įmetė purkštuvą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai panaikino gargždiškiui skirtą 30 eurų baudą už tai, kad jis į plastiko rūšiavimo konteinerį įmetė plastikinį purkštuvą, penktadienį pranešė teismas.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija šių metų liepos 21 dienos nutarimu E. M. skyrė baudą už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimą, nes jis balandžio mėnesį į plastiko, metalo ir popieriaus pakuočių atliekų konteinerį išmetė aštuonių litrų plastikinį purkštuvą.

Savivaldybės administracijos vertinimu, vyras nesilaikė nurodymo į konteinerius dėti tik jiems skirtas atliekas, o į konteinerį išmestas oranžinės spalvos purkštuvas buvo su pritvirtintais papildomais mechanizmais – gumine žarnele, medžiaginiu diržu-rankena, metalinėmis detalėmis.

Konteinerį patikrinusi „Gargždų švara“ nurodė, kad plastiko pakuočių konteineryje įmestas purškimui naudojamas daugkartinio naudojimo įrenginys, skirtas apdoroti cheminėmis medžiagomis, buvo išmestas netinkamai, nes jis nėra priskiriamas pakuotei ir jo negalima šalinti į plastiko pakuočių atliekų konteinerį.

Baudą apskundęs vyras nurodė nesuprantantis, ką pažeidė, nes atliekų konteinerį gavo iš savivaldybės su ant jo esančiu užrašu „plastikas, metalas, popierius“, ir į jį įmetė būtent plastiką – plastikinę talpą-purkštuvą.

Teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis, sprendė, E. M. administracinio nusižengimo nepadarė, kadangi nėra nustatyta, kokias tiksliai Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos patvirtintas atliekų tvarkymo taisykles pažeidė.

Pasak teismo, E. M. įmesdamas plastiką į tam skirtą konteinerį laikėsi savivaldybės patvirtintos tvarkos ir buvo „nubaustas už tai, kad vadovavosi taisyklėmis“.

Ši nutartis per dvidešimt dienų nuo nutarties paskelbimo dienos gali būti skundžiama apeliaciniu skundu Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietietis.

pietietis. portretas
kai paskelbe vaju isvezimui stambiu atlieku Klaipedoje, isivaizdavau pastatytus talpius konteineriu gyv. kvartalu lokacijose.deja , automob. atsisakiau jau pries 7 metus, nuvezti neturiu kuo.kam tas sarsalas?

Klaipėdietė.

Klaipėdietė. portretas
Tai gal atliekų tvarkymo įmonėse gali viską tą centralizuotai daryti? Jos yra pelno siekiančios įmonės. Jų tikslas yra gauti PELNĄ. Naujovės, technologijos, inovacijos - turi būti verslo pareiga! Dabar "pareiga" išdalinta visiems, bet pelną susižeria atliekų tvarkymo įmonės. O ten, patikėkit, tokie pinigai susižeriami...

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Siūlau labiau atliekų tvarkymo įmones įpareigoti diegti naujoves tvarkant atliekas, o ne perkeliant absurdišką naštą gyventojams. Rūšiuoti yra būtina! Reikia kelti visų žmonių sąmojingumą šiuo klausimu. Tačiau niekaip nesuprantu, kaip aš "prisidedu" prie aplinkosaugos, klimato kaitos problemų mažinimo (ale mažiau naudoti resursų; viską rūšiuoti ir priduoti perdirbti) kai yra reikalavimas išplauti, išskalauti plastikinius,stiklinius butelius, nuimti etiketes ir pan.? Esmė: 1) kad išplauti/nuvalyti reikia vandens (iš krano).Kokios vandens "pagaminimo" sąnaudos - filtravimo ,pašildymo, jo  padavimo į sistemą siurblių elektros sąnaudos???? 2) kad išplauti, reiškia kažką išleidžiu į nuotekas, t.y. riebalai ir pan. nusėda nuotekų vamzdžiuose. Nuotekos valomos, filtruojamos ir t.t. TAI ATSAKYKIT, kur ČIA ekologija, aplinkosauga ir tvarumas???  Nu niekaip nesuprantu, kaip aš rūšiuodama prisidedu prie vandens, elektros resursų tausojimo? Tai gal atliekų tvarkymo įmonėse gali viską tą centralizu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių