Pereiti į pagrindinį turinį

Vairuoti netrukdė net paralyžius

2014-09-24 11:24
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Po vieno keisto eismo įvykio, kurio metu nukentėjo pagyvenusio vairuotojo žmona, policijos pareigūnai žada panaikinti vairuotojo pažymėjimą pensininkui, kuris automobilį vairavo, nors pusė jo kūno yra paralyžiuota.

Apie tai, kad po miestą važinėja pusės kūno nevaldantis pensininkas, niekas nebūtų sužinojęs, jei ne eismo įvykis, kuris nutiko Pamario gatvėje, už Girulių gyvenvietės.
Paaiškėjo, kad 73 metų vyras, šeštadienį apie 15.15 val. važiuodamas savo automobiliu, atsimušė į vandens kanalizacijos šulinį.

Policijos duomenimis, Stasys S., vairuodamas "Opel Zafira", nepasirinko saugaus greičio ir nuvažiavo nuo kelio. Atsitrenkus į vandens nuotekų šulinį, nukentėjo sykiu važiavusi pensininko žmona Valerija. 71 metų moteriai lūžo stipinkaulis ir alkūnkaulis, ji nuvežta į ligoninę.

Į įvykio vietą atvykę policijos patruliai nustebo, nes patikrinus vairuotojo dokumentus, paaiškėjo, kad vyras yra neįgalus. Pensininkas net turėjo tai patvirtinančius dokumentus.

Tačiau vyras ramiausiai vairavo automobilį, nors jam buvo paralyžiuota kairė kūno pusė, jis net negalėjo atsistoti ant kairės kojos. Pensininkas ne visai valdė ir kairę ranką.

Pareigūnų nuomone, dėl šio neįgalumo vairuotojas   tiesiog nesugebėjo suvaldyti savo transporto priemonės.
Policininkams klaipėdietis nepateikė medicininės pažymos, suteikiančios teisę vairuoti automobilį.

Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis sakė, kad jei paaiškės, jog vairuotojas net neturi sveikatos pažymėjimo, o sirgdamas šia liga negali vairuoti automobilio, su vairuotojo pažymėjimu jam veikiausiai teks atsisveikinti.

"Mes patikrinsime visus to žmogaus turimus dokumentus. Jei nustatyta liga yra įtraukta į sąrašą tų, kuriomis sergant draudžiama vairuoti automobilį, teks kreiptis į "Regitrą", ir jo pažymėjimas gali būti panaikintas", – aiškino R.Šideikis.

Dažniausiai apie tai, kad vairuotojai gudrauja, sužinoma tik po tam tikrų eismo įvykių arba policijos patikrinimų metu.

"Galbūt jis pažymėjimą turi jau kurį laiką, o neįgalumas nustatytas neseniai? Taip pasitaiko. Dažniausiai uždraudžiame dalyvauti eisme psichikos ligoniams. Pasitaiko ir epilepsija sergančiųjų, kuriems tenka atsisveikinti su pažymėjimu", – pastebėjo R.Šideikis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų