Quantcast

„Nazareth“ į Klaipėdą atvyks ne dabar, o pavasarį

Vienintelis legendinės škotų roko grupės „Nazareth“ koncertas Lietuvoje, antradienį turėjęs įvykti Klaipėdoje, nukeltas į kovo pradžią, nes parduota per mažai bilietų.

Išsigando finansinių nuostolių

Koncerto organizatorės bendrovės „Laimexa“ komercijos direktorė Rasa Grikienienė apgailestavo, kad sekmadienį į jį tebuvo nupirkta vos daugiau nei 200 bilietų, kainavusių po 53 litus.

„Su „Nazareth“ buvo nerašytas susitarimas, kad į jų pasirodymą turėtų susirinkti apie 1000 žmonių. Negalėjome rizikuoti ir laukti paskutinės minutės, todėl su grupės vadybininkais sutarėme koncertą nukelti į kovo 4-ąją. Tuomet jis vyks ne atviroje erdvėje „Memelio miesto“ teritorijoje, kaip dabar buvome sumanę, o ten pat, po „Švyturio menų doko“ stogu“, – sakė ji.

R.Grikienienė patikino, kad bilietai į „Nazareth“ pasirodymą pavasarį nepabrangs ir galios tie patys, o tie, kurie juos įsigijo ir nori grąžinti, tai gali padaryti be problemų tuoj pat „Bilietai.lt“ kasose.

Bendrovės „Laimexa“ atstovė guodėsi, kad dabar išsigando didžiulių finansinių nuostolių ir pripažino nenumatę rizikos dėl koncerto atviroje erdvėje, – jog žmonės tokiais atvejais neskuba pirkti bilietų iš anksto baimindamiesi dėl oro. Ji svarstė, kad ir trijų savaičių reklaminė kampanija šiam projektui turbūt buvusi per trumpa.

„Tačiau labai norėjome suspėti, kol dar vasara, – aiškino R.Grikienienė. – Juolab kad pasitaikė puiki proga – šiuo metu įžymioji škotų grupė grįžusi iš turo Kanadoje, koncertuoja pas mūsų kaimynus Rusijoje ir atrado galimybę apsilankyti Lietuvoje.“

Ketino pasikviesti ir „Smokie“

„Memelio mieste“, marių krantinėje, po atviru dangumi šiandien turėjęs įvykti „Nazareth“ koncertas buvo sumanytas kaip įspūdingas reginys. Jame įžymiuosius „Nazareth” turėjo apšildyti lietuvių sunkiojo roko grupė „Rebel Heart”, publikai parodomąją programą ruošė motociklų klubas „West Coast“. Po pusantros valandos „Nazareth” pasirodymo planuotoje naktinėje programoje iš juostinių magnetofonų būtų skambėję 80-ųjų, 90-ųjų pasaulinio garso muzikos hitai, pateikiami DJ Sagos.

Jei šis projektas būtų sėkmingai įgyvendintas, kaip pasakojo R.Grikienienė, dar šį rudenį, rugsėjo pabaigoje „Laimexa“ ketino į Klaipėdą pakviesti kitą muzikos legendą – „Smokie“.

Tačiau organizatoriai nenuleidžia rankų. „Finansinių nuostolių patyrėme ir dabar, betgi pasaulis nesugriuvo, – liūdnai šypsojosi R.Grikienienė. – Teks visiems susitaikyti, kad pavasarį Klaipėdoje bus klubinis „Nazareth“ koncerto variantas“.

Svarbiausia, kad roko gerbėjams Klaipėdoje vis dėlto bus ypatinga proga susitikti su legendinės grupės nariais – vokalistu Williamu McCaffery, bosine gitara grojančiu Peteriu Agnew, gitaristu Jamesu Murrisonu ir būgnininku Agnew Lee. Nuo 1968-ųjų grojanti „Nazareth” kovo 4-ąją Lietuvos uostamiestyje pristatys savo naująjį albumą „The Newz“. Koncerte skambės ir pasauliniais hitais tapusios šios grupės dainos „We Are Animals”, „Love Hurts”, „Dream On”, „Bad Bad Boy” bei kitos.

Nori pamaloninti 40-mečius

Paradoksas – 42 metus scenoje išsilaikiusi „Nazareth“ vis dėlto niekada nebuvo pasaulinio sunkiojo roko elite, jai dažnai tekdavo tenkintis „antrojo plano“ grupės vaidmeniu. Jos dainos dažniausiai nebuvo tokios populiarios, kaip vėliau kitų atlikėjų perdainuoti „Nazareth“ koveriai. „Nazareth“ daug eksperimentavo su savo skambesiu – nuo popmuzikos iki sunkiojo metalo apraiškų – ir rimčiau pradėta vertinti tik po daugelio metų, kritikams ėmus nagrinėti roko istoriją. Nepaneigsi, kad joje „Nazareth“ paliko gana gilų pėdsaką – viena pirmųjų pradėjo naudoti šiurkštų, fuzuotą gitarų skambesį, ryškias mušamųjų partijas, „monstriškus“ albumų viršelius ir kitus sunkiojo roko atributus. „Nazareth“ gerbėjai mėgsta grupę ne tik už gerą muziką, bet ir už nuoširdumą bei paprastumą. Jos muzikantai niekada nesistengė rengti įspūdingų šou, nedarė iš savęs klounų, nebuvo išdidūs ar arogantiški. Jie tiesiog kuria gerą muziką ir dalijasi ja su kitais.

Pirmuosius žingsnius renginių organizavimo srityje žengianti bendrovė „Laimexa“ ateityje Klaipėdoje planuoja visą koncertų ciklą su Lietuvos ir užsienio žvaigždėmis. „Jaunimui renginių čia tikrai netrūksta, o mes norime pamaloninti vyresnius, 40-mečius“, – atskleidė  R.Grikienienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių