Pereiti į pagrindinį turinį

Olimpinės ugnies nešikui K. Budriui - padėka iš Londono

2012-11-06 18:12
Olimpinės ugnies nešikui K. Budriui - padėka iš Londono
Olimpinės ugnies nešikui K. Budriui - padėka iš Londono

Londono vasaros žaidynių olimpinę ugnį nešęs Kazimieras Budrys pirmadienį pašto dėžutėje rado siurprizą – Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidento Jacques'o Rogge ir žaidynių organizacinio komiteto pirmininko Sebastieno Coe pasirašyta padėkos raštą.

„Tai buvo labai netikėta, – prisipažino klaipėdietis. – Net nemaniau, kad gausiu tokį raštą, kurį pasirašė du garbūs žmonės“.

K.Budrys ugnį nešė Ašfordo mieste. Kelionėje jį lydėjo Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Plungė.

Be Klaipėdos atstovo, garbės nešti deglą turėjo viena tituluočiausių šalies plaukikių Birutė Statkevičienė, olimpinis čempionas legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas ir įvairių socialinių projektų globėjas Antanas Zabulis.

76-erių klaipėdietis pirmasis iš lietuvių patyrė jausmą, kuris užlieja deglo nešiką. Lietuvių distancijos buvo ne viena po kitos, o vis kitose 60 tūkst. gyventojų turinčio miesto vietose. Vėliau startavo vienintelė moteris, trečiasis nešė M.Paulauskas, paskutinis – A.Zabulis.

300 metrų su deglu rankose nubėgęs tąkart K.Budrys prisipažino, kad trasą įveikęs „gaudė orą“. Tiesa, ne nuo nuovargio, bet nuo emocijų.

„Galimybė nešti deglą – viso mano gyvenimo darbų įvertinimas. Londono link deglo nešėjų rankose keliaujanti olimpinė ugnis nepaliko abejingų miestelių gyventojų, stebėjusių estafetę, o ką ir kalbėti apie mus“, – buvo laimingas K.Budrys.

Grįžęs iš Londono, sporto mėgėjas deglą padovanojo Sportininkų namams. K.Budrys neatmeta galimybės, jog ir padėkos raštą šiuose namuose iš arti galės pamatyti klaipėdiečiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų