Pereiti į pagrindinį turinį

Šaktarpio šventė: automobilių eilės Rusnėje

2010-04-11 00:43

Ties potvynio zona pamaryje vėl driekėsi automobilių eilės - šeštadienį daugybė žmonių skubėjo į pavasario šventę Rusnėje.

Kaip portalui kl.lt teigė ties užkarda budėję kelininkai, intensyvus žmonių judėjimas prasidėjo dar šeštą ryto. Nuo to laiko iki 14.30 val. į Rusnę jau buvo perkelta maždaug 220 automobilių, atgal - apie 190.

Šeštadienį čia budėjo ir policijos patruliai. Jie teigė, kad nuo šiol patruliuoja tik savaitgaliais. Darbo dienomis ties apsemtu ruožu pareigūnų nebūna.

Transportą per vandenį be perstojo kėlė penki traktoriai su priekabomis. Ši paslauga - nemokama. Du traktoriai priklauso kelininkams, vienas - savivaldybei, likusieji yra privatūs.

Mašinos per vandenį buvo keliamos iš dviejų eilių - vienoje laukė vietos gyventojai, kurie turi pirmumo teisę, kiti privalo laukti, kol perkels vietinius, ir tik tada gali patekti ant traktoriais velkamo tralo.

Penktadienį paviešinti perspėjimai, kad atvykėliai turėtų laukti valandą ar dvi, pasitvirtino. Lūkuriuoti išties teko ilgokai, nors traktoriai darbavosi be paliovos.

Kol eilė pamažėle judėjo į priekį, kai kurie atvykėliai veltui negaišo laiko - išlipę iš automobilių, žmonės žygiavo arčiau apsemto kelio ruožo, kad galėtų pažiūrėti, kaip keliamos transporto priemonės.

Šį procesą stebėjusi viena moteris lengviau atsiduso, prie tralu keliamos mašinos vairo išvydusi dailiosios lyties atstovę. "Vadinasi, ir aš sugebėsiu", - su šypsena drąsinosi ji.

Moteris sakėsi atvykusi iš Klaipėdos, specialiai į Rusnėje tuo metu jau vykusią tradicinę šventę Šaktarpis.

Šventės organizatoriai pramogautojams parengė nemažai atrakcijų - siūlė pasigardžiuoti karšta žuviene, kitais žuvų bei įvairiais kulinarinio paveldo patiekalais, kvietė į dainų ir šokių linksmybes. Tradiciškai Šaktarpyje buvo pagerbtos mergaitės, merginos ir moterys, pavadintos Rusnės vardu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų