Pereiti į pagrindinį turinį

Slengių kapinaitėse laikinai nebeleidžiama laidoti

2009-12-22 19:10
Slengių kapinaitėse laikinai nebeleidžiama laidoti
Slengių kapinaitėse laikinai nebeleidžiama laidoti / V.Liaudanskio nuotr.

Kol teismas aiškinsis, ar teisėtai leista plėsti Slengių kapinių ribas, čia uždrausta laidoti mirusiuosius. Greta kapinių sklypus turintys žmonės baiminasi, kad dėl kapinių plėtimo neteks dalies žemės.

Klaipėdos apygardos prokuratūra gavo 38 žmonių pasirašytą prašymą ginti jų interesus. Mat 2006 metų rugpjūčio 24 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės taryba nusprendė patvirtinti Slengių kapinių žemės sklypo detalųjį planą. Pagal jį ketinama padidinti kapinių teritoriją, o tuo pačiu plečiasi  ir sanitarinė zona aplink kapinaites.

Prokurorai įsigilino į žemės sklypų savininkų prašymą ir išsiaiškino, kad rajono taryba pažeidė teisės aktų reikalavimus bei nuostatas.

Paaiškėjo, kad plano rengimo metu jau buvo patvirtinti kelių privačių žemės sklypų detalieji planai, kuriais sklypų paskirtis buvo pakeista į namų valdas ir pradėti formuoti nauji sklypai, kurie pateko į naujai nustatytą sanitarinės apsaugos zoną.

Todėl prokuratūra nusprendė ginti viešąjį interesą ir kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti rajono tarybos sprendimą plėsti kapines.

Kol teismas išnagrinės administracinę bylą, Slengių kapinėse uždrausta laidoti.

Teismui teks spręsti nelengvą užduotį, kurie interesai yra svarbesni: žemės savininkų, ar kaimo bendruomenės, kurios nariai nebesutalpina savo mirusiųjų vietos kapinaitėse. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų