Pereiti į pagrindinį turinį

Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje

2010-01-25 20:01
Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje Vakcina nuo pandeminio gripo - jau Klaipėdoje

Uostamiestis šiandien sulaukė vakcinų nuo pandeminio gripo. Iki pietų jos buvo išdalintos Klaipėdos apskrities gydymo įstaigoms. Klaipėdos apskričiai skirta 2690 vakcinų.

"Tai nėra daug. Laimės tas, kas paskubės, nes vakcinos greitai baigsis", - ragino Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų ir profilaktikos skyriaus vedėja Ona Sokolova.

Kol kas buvo renkama tik informacija apie norinčius pasiskiepyti medikus, priklausančius tam tikroms rizikos grupėms. Klaipėdoje norą buvo pareiškę virš 500 medikų. 

Specialistai nesiima prognozuoti, kaip aktyviai skiepysis Klaipėdos apskrities gyventojai - vakcina nuo pandeminio gripo apaugusi įvairiais gandais, netrūksta skeptiško požiūrio.   

Spėjama, kad aktyviau skiepysis klaipėdiečiai ir tauragiškiai. Būtent čia jau atslūgus gripo epidemijai užfiksuotos pandeminio gripo aukos.  

Specialistai įspėja, kad nors pandeminio gripo banga nuslūgo, tačiau nusiraminti dar neverta.

Dabartinė Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių patirtis rodo, kad per šią pandeminio gripo bangą dažniau sirgo vaikai, jauni ir sveiki žmonės, neturėję gretutinių ligų.

Nesiskiepyti patariama tik alergiškiems kiaušinio baltymui žmonėms. Atidėti skiepijamąsi vėlesniam laikui turėtų  karščiuojantys žmonės.            

Nuo sezoninio gripo uostamiestyje pasiskiepijo 6418 gyventojų.

Nemokamai  pasiskiepyti nuo pandeminio gripo gali visi norintys gyventojai, užsiregistravę pas savo šeimos gydytoją.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų