Pereiti į pagrindinį turinį

Liepos 24-oji Klaipėdoje

2024-07-24 02:00 diena.lt inf.

Skaitykla. Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos interaktyvioje vasaros skaitykloje (Danės krantinėje, prie Pilies tilto) šiandien nuo 11.30 val. bibliotekos savanorė Daniela kvies smagiai pažinti Ispaniją. 13 val. prasidės susitikimas šeimoms su gamtininku, rašytoju, fotografu Mariumi Čepuliu. 15 val. vyks renginys „Žodžiai Imanueliui Kantui“, jo metu bus skaitoma klaipėdiečių kūryba ir pamąstymai I. Kanto asmenybės ir jo filosofijos tema, nuo 17 val. vyks knygų klubo „Paraštėse“ susitikimas, bus skaitoma Tove Ditlevsen knyga „Veidai“.

Pokalbiai. Šiandien 14 val. Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) Konferencijų salėje vyks popietė su Globos centro komanda. Susitikime šio centro psichologė Gražina Alminaitė-Vaivadienė kalbės apie vaiko patirtų traumų įtaką jo raidai ir būdus šias patirtis įveikti.

Paroda. Šiandien 17.30 val. I. Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Arūnės Baronaitės personalinė fotografijų paroda „Polimeras“. Atidaryme autorė pristatys tyrimo rezultatus. Tyrimo metu buvo fiksuojama ir kaupiama informacija apie Baltijos pajūryje rastus makropolimerus – kasdien jūros į krantą išmetamus toksiškus svetimkūnius. Paroda veiks iki rugsėjo 28 d.

Giruliuose. Šiandien 18 val. Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 6A) vyks dar vienas vakaras iš ciklo „Pėdink į Girulius“. Šį kartą tai bus poezijos ir džiazo renginys „Gyvenimo keliu su poezija ir muzika“. Dalyvaus aktorė Virginija Kochanskytė ir saksofonininkas Laimonas Urbikas. Skambės poetų A. Mickevičiaus, S. Gedos, J. Vaičiūnaitės, J. Kaplinskio, H. Radausko, Č. Milošo, H. Nagio, Ž. Prevero, A. E. Puišytės ir kitų poetų eilės bei žinomų pasaulio džiazo kompozitorių kūrinių improvizacijos.

Naujagimiai. Vakar per statistinę parą Klaipėdoje pagimdė 4 moterys, joms gimė 2 mergaitės ir 2 berniukai.

Laidojimai. Šiandien Lėbartų kapinėse bus laidojami 8 mirusieji, čia amžinojo poilsio atguls Petras Skirmantas ir Valentina Šurina, Joniškės kapinėse bus laidojamas vienas velionis. Kitų mirusiųjų pavardės neskelbiamos giminaičių pageidavimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų