Pereiti į pagrindinį turinį

Lakstūnus reikia tramdyti

Dažną dieną vairuodama automobilį miesto gatvėmis stebiuosi, kiek daug jose lakstūnų – tų brangiais automobiliais važinėjančių, jokių posūkių signalų nerodančių ir tarp mašinų viršijant greitį nardančių vairuotojų. Suprantu, kad policininkai neturi laiko tokių fiksuoti. O ką pareigūnai galvoja apie dirbtinio intelekto pagalbą? Jeigu ant kiekvieno šviesoforo būtų sumontuoti įrenginiai, fiksuojantys bent toje vietoje pastebimus eismo taisyklių pažeidimus, tikiu, kad visi taptume tvarkingi, kaip skandinavai. Nebūkime naivūs, danai, švedai ar norvegai vairuoja tvarkingai ne todėl, kad tokie yra iš prigimties, o todėl, kad pažeidimai yra fiksuojami ir už juos griežtai baudžiama.

Diana

Anglicizmų per daug

Perskaičiau A. Aleksėjūnaitės straipsnį „Senjorams pasiūlė „epsą“ („Klaipėda“, 2024 09 05). Aš esu pensininkė, lietuvių kalbos mylėtoja. Man nesuprantama, kodėl anglų kalba lietuviams svarbiau už gimtąją ir kodėl visais įmanomais būdais siekiama ją iškraipyti. Net skamba negražiai „epsas“, „live’as“, dar esu girdėjusi „podkastas“, „selfis“ ir panašiai. Kalbos specialistai visada randa šaunių atitikmenų, kurie, laikui bėgant, įsišaknija. Tad esu tvirtos nuomonės dėl to, kad bent reklamose anglicizmų neturėtų būti. Užtenka ir radijo, televizijos laidų, kuriose beveik niekas nebedainuoja lietuviškai.

Liucija

Fontano dar neįjungė

Rugsėjį žadėta įjungti Neringos skvere fontaną, tačiau jis dar neveikia. Gal šiemet ir neįjungs? Vaikų kasdien žaidimų aikštelėje apstu, tad būtų smagu, kad kol jie žaidžia, tėveliai ar garbaus amžiaus klaipėdiečiai galėtų grožėtis netoliese esančiu fontanu. Tik vargu, ar šiemet ši svajonė išsipildys.

Donatas

Vaikų apranga – baisi

Norėčiau sužinoti, ar kas nors vaikams kalba apie tai, koks turėtų būti etiketas, kaip rengtis mokyklose, šventėse ir namuose? Atrodo, kad vaikai nieko apie tai neišmano. Vaikšto nusmukusiais džinsais arba kelnaičių didumo šortais. Baisu žiūrėti.

Skaitytoja

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų