Nuo lapkričio iki gruodžio kiekvienais metais tarp klaipėdiečių populiariausi būna svogūnai ir krapai, taip pat uostamiesčio gyventojams patinka petražolės, kalendros, mėtos, bazilikai, rozmarinai.
O štai pastarnokus, pankolius, valgomąsias geltekles, periles "Kokteilio" skaitytojai dar tik atranda.
Klaipėdiečių mėgstama silkė su svogūnais – toli gražu ne vienintelis sveikas ir skanus patiekalas, kurį nesudėtinga pasigaminti ir žiemą.
Gardžią silkės mišrainę pasigaminsite sumaišę silkę su sūriu ir majonezu, pagardinę krapais arba petražolėmis ir svogūnų laiškais. Beje, šią mišrainę galima naudoti ir kaip užtepėlę arba įdarą sluoksniuotos tešlos pyragėliams.
Pusryčiams, netikėtam svečių vizitui ar tiesiog užsimanius skaniai užkrimsti puikiai tiks sumuštiniai su lašiša ir žalumynais. Ant prancūziško batono užtepkite sviesto, uždėkite gabalėlį sūdytos lašišos, griežinėlį citrinos ir žiupsnį šviežių krapų, o gal ir visą žalumynų puokštę – krapų, petražolių, kalendrų.
Verta prisiminti: kalendra – viena naudingiausių žolelių rudenį, tad ją mėgstantieji gali pasigaminti prie beveik visko tinkantį padažą. Reikia sukapoti šviežių kalendrų, aitriųjų paprikų arba įberti maltų Kajeno pipirų, česnakų, negausiai užpilti alyvų aliejumi ir laikyti šaldytuve.
Padažas tinka ir ant kepsnio, ir į sriubą ar troškinį, juo galima pagardinti ir rytinę grikių ar bolivinių balandų košę.
Kad nemestumėte maisto lauk
Prieš eidami į parduotuvę apsipirkti, peržiūrėkite šaldytuvo ir spintelių turinį.
Visada sudarykite reikiamų pirkinių sąrašą ir jo laikykitės.
Stenkitės apgalvoti ateinančios savaitės meniu.
Atkreipkite dėmesį, kokio maisto daugiausia išmetate, ir pagal tai koreguokite pirkinių kiekį.
Maisto likučių neišmeskite, juos panaudokite ruošdami kitus patiekalus.
Naujausi komentarai