Ar ragavote „čak čak“? Pereiti į pagrindinį turinį

Ar ragavote „čak čak“?

2019-10-26 02:00
"Čak čak" pagaminti reikia: 400 g kvietinių miltų, 4 kiaušinių, 300 g medaus, 200 g cukraus, 1 l augalinio aliejaus, pusės šaukštelio sodos, 3 g druskos.
"Čak čak" pagaminti reikia: 400 g kvietinių miltų, 4 kiaušinių, 300 g medaus, 200 g cukraus, 1 l augalinio aliejaus, pusės šaukštelio sodos, 3 g druskos. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

Jei netikėtai užsuks svečiai, turėkite "čak čak" – nacionalinį totorių ir baškirų skanėstą. Smalsumą sukeliantis pavadinimas slepia aliejuje skrudintos tešlos gabalėlius su medumi arba cukrumi.

"Čak čak" (išvertus iš totorių kalbos reiškia "vos vos") desertas, gaminamas nuo neatmenamų laikų, – privalomas vestuvių, krikštynų patiekalas.

Skanėsto pavadinimas veikiausiai gimė todėl, kad jį gamindavo per dideles šventes ir visiems dalindavo po mažą gabalėlį.

Nudžiuginkite šeimą

Dideliame dubenyje baltymus išplakite iki standžių putų. Kitame dubenyje trynius išsukite mediniu šaukštu su tešlai skirtu cukrumi, druska, sviestu. Kai masė bus vientisa, supilkite pieną, sudėkite baltymus, o tuomet berkite miltus ir, kai galėsite, pradėkite minkyti tešlą. Ji turi būti vidutinio minkštumo, standi, elastinga, tačiau ne kieta. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo naudojamų kiaušinių dydžio. Išminkytą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite kambario temperatūroje 30–40 min. Padalykite tešlą į kelias dalis ir iš kiekvienos jų kočiokite ploną, maždaug 3–4 mm storio apskritimą. Supjaustykite jį skersai siauromis juostelėmis, o tada išilgai, turite gauti daugybę mažučių gabaliukų – rombų ar kvadratėlių. Taip iškočiokite visus tešlos gabalus ir pripjaustykite daugybę gabaliukų (laikykite juos ant miltuoto paviršiaus, galite pridengti drėgnu popieriniu rankšluosčiu). Keptuvėje aukštais kraštais ar plačiadugniame puode įkaitinkite riebalus iki 170–180°C. Patikrinkite, ar įkaitę, įmesdami vieną gabaliuką – jis turi pradėti iškart kepti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra