Maistas, gerinantis nuotaiką

Maistas, gerinantis nuotaiką

Pabandykite: paragavę suflė tikriausiai būsite geresnės nuotaikos.
Pabandykite: paragavę suflė tikriausiai būsite geresnės nuotaikos. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

Beveik visi žinome, kad mėlynės, avietės ir braškės yra antocianidino ir antocianino šaltiniai, šios medžiagos padeda įveikti stresą ir depresiją. Graikiškas jogurtas – puikus probiotikų šaltinis. Probiotikai gerina virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir pakelia nuotaiką. Jogurte esantis kalcis taip pat gali padėti sumažinti stresą ir nerimą.

Vanduo labai svarbus mūsų kūnui tinkamai funkcionuoti – net mažiausias vandens praradimas gali pakenkti mūsų fizinei ir psichinei gerovei, nes dehidratuoja ne tik mūsų kūnas, bet ir smegenys, o tai lemia mūsų gebėjimą susikaupti. Rekomenduojama pradėti dieną išgeriant stiklinę vandens su citrinos griežinėliu. Vasarą į šalto vandens ąsotį galima pridėti šviežių mėtų šakelių ir citrinų skiltelių.

Angliavandeniai yra mėgstamiausias organizmo energijos šaltinis, kuris gerina nuotaiką, jie turi būti įtraukti į kiekvieno žmogaus racioną. Duona, grūdai, košės, manų kruopos, makaronai, vaisiai ir krakmolingos daržovės suteikia raumenims "aukštos kokybės kurą".

Pusryčiams pasigaminkite nuotaiką gerinantį suflė iš manų ir varškės.

Patiekalui reikia žiupsnelio druskos, kvietinių miltų "Ekstra" (2 valgomų šaukštų), kiaušinių (3 vidutinio dydžio), manų kruopų "Ekstra" (2 valgomų šaukštų), kukurūzų krakmolo (1 valgomo šaukšto), cukraus (2 valgomų šaukštų), citrinų sulčių (1 valgomo šaukšto), citrinos žievelių (1 arbatinio šaukštelio), liesos varškės (0,5 proc. riebumo; 250 g), trintų braškių su cukrumi (pagardinimui), kelių braškių, cukraus pudros.

Varškę gerai sumaišykite su smulkinta citrinos žievele ir citrinos sultimis. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Atskirai išplakite baltymus ir įdėkite truputį druskos. Įmaišykite į varškę trynius, miltus, manus ir kukurūzų krakmolą. Baigiant įmaišykite kiaušinių baltymus.

Paruoštą masę pilkite į formeles. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje apie 30 min.

Patiekite apibarstę cukraus pudra ir pagardinę trintomis bei šviežiomis braškėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų