Pereiti į pagrindinį turinį

D. McGrathas: treniruočių sąlygos Kaune net geresnės nei NBA klube

2013-03-06 03:50
D. McGrathas: treniruočių sąlygos Kaune net geresnės nei NBA klube
D. McGrathas: treniruočių sąlygos Kaune net geresnės nei NBA klube / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

1999 metų vasaros krepšinio stovykloje, treneris Bobas Walshas salėje pamatė liekną vyruką, kuris iš įvairių aikštės pusių siuntė vieną tritaškį po kito. Tai buvo Donnie McGrathas.

Būtent tuomet pradėjo vystytis krepšinio trenerio ir šio žaidėjo draugystė. B.Walshas dabartinį Kauno „Žalgirio“ įžaidėją treniravo 2002–2006 metais „Providence“ koledže, tačiau jie iki šiol palaiko gerus santykius.

Savo tinklaraštyje 73 metų krepšinio specialistas pasakojo, kaip D.McGrathas pasirinko „Žalgirį“ ir ką jam reiškia ši komanda bei galimybė žaisti aukštame lygyje.

„Donnie man praėjusią savaitę paskambino iš Lietuvos. Jis buvo ką tik sudaręs sutartį su puikiu Eurolygos klubu Kauno „Žalgiriu“. Parašą jis padėjo ant kontrakto iki šio sezono galo, kuris galios ir kitais metais. Jis man papasakojo apie naują 17 tūkstančių žmonių talpinančią areną, kuri kaskart yra užpildoma. Taip pat girdėjau ir apie treniruočių sąlygas, kurios, anot jo, net gi geresnės nei Niujorko „Knicks“, kuomet jis treniravosi šiame klube.

Pastaruosius kelis metus Donnie buvo kamuojamas traumų, todėl sudarydavo kontraktus su žemo lygio komandomis, kur jis žinojo, kad gaus daug laiko žaisti ir rodys gerus rezultatus. Jis jautė, jog toks sprendimas padės jam persikelti į garsų klubą, kaip „Žalgiris“. Donnie teigė žaidžiantis geriausią krepšinį per visą jo karjerą ir pasijautė galiausiai pasiekęs karjeros aukštumą.

Su Donnie palaikome puikius santykius nuo tada, kai jis baigė koledžą. Jis visada su manimi palaiko ryšį. Tačiau šįkart jo balsas buvo kitoks. Jis jautė, kad pagaliau pasiekė kažką labai ypatingo. Jis pasiekė tą lygį, kuriame tikėjosi žaisti, nors žmonės negalvojo, kad jam gali pavykti.

Nors jis labai norėjo žaisti „Žalgiryje“ ir nuolat kalbėjo apie šią komandą bei ką dėl jos yra pasiryžęs padaryti, jis vis tiek išliko sąmoningas ir viską gerai apgalvojęs žmogus. D.McGrathas pajautė pasiekęs savo karjeros zenitą. Ir jis paskambino iš Lietuvos man padėkoti“, – rašė B.Walshas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų