Pereiti į pagrindinį turinį

L.Kvedaravičius: J.Valančiūnas bus ir startiniame penkete

L.Kvedaravičius: J.Valančiūnas bus ir startiniame penkete
L.Kvedaravičius: J.Valančiūnas bus ir startiniame penkete / Sauliaus Žiūros (BFL) nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė uraganiniu puolimu antrajame Europos čempionato etape 100:90 pranoko Serbijos rinktinės krepšininkus.

Su portalu Krepsinis.net po mačo bendravęs Vilniaus „Sakalų“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius tikino, kad šiame mače Lietuvos rinktinės galbūt jau net pasiekė ir savo sportinės formos piką. Anot krepšinio eksperto, nebestebina ir geras Jono Valančiūno žaidimas, kuriame netrukus turėtų atsirasti vieta ir startiniame penkete.

Kokios yra pagrindinės šios pergalės priežastys?

- Tai veikiausiai būtų lietuvių susikaupimas ir trenerių nurodymai, bent jau gynyboje. Buvo stengiamasi sutankinti gynybą, manau, tas puikiai ir pavyko, kartu pavyko išmušti iš vėžių ir Nenadą Krstičiui. Žinoma, labai padėjo atkovoti kamuoliai, greitos, žaibiškos atakos ir, aišku, tolimi metimai. Galima lyginti, kad būtent taip ispanai mėtė mače su mumis, dabar tik viskas atvirkščiai buvo, žaidimas tikrai žiūrėjosi labai smagiai.

- Galbūt šis mačas įrodo, kad komanda jau pasiekė ir savo sportinės formos piką?

- Iš dalies galima taip sakyti. Pataikymo procentas nuo čempionato pradžios nemažėja, o priešingai - tik nuolat auga. Manau, rinktinė yra tikrai netoli savo sportinės formos piko. Šiandien buvo labai svarbus mačas, žvelgiant į turnyrinę lentelę, tad tas piktas, manau, atėjo visai laiku.

- Lietuvos puolimas šiandien veikė kaip iš natų. Tačiau į savo krepšį buvo prasileista irgi nemažai - 90 taškų. Ar gynyba vis dar yra tas faktorius, kuris labiausiai neramina?

- Na, serbai yra agresyvi komanda ir iš dalies pražangos prieš juos pasiteisino. Metė jie nemažai baudos metimų, iš to surinko tiek taškų, tačiau, kita vertus, jei jų taip nestabdysi, jie gali tikrai primesti daugiau nei šimtą taškų.

- Jonas Valančiūnas sužaidė dar vieną puikų mačą. Ar jo geras žaidimas vis dar turėtų stebinti?

- Jono energija ir sugebėjimai, ryžtas aikštėje, yra verti didžiausios pagarbos. Manau, jis tikrai išnaudojo jam duotą šansą šiame čempionate ir tikrai tapo vienu iš tų žaidėjų, kurie, į aikštę pakilę nuo atsarginių suolelio, labai pagyvina ir kilsteli į viršų komandos žaidimą. Manyčiau, kad netrukus jo vieta bus ir startiniame komandos penkete.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų