Pereiti į pagrindinį turinį

R.Javtokas į rinktinę grįš po savaitės (dar papildyta)

R.Javtokas į rinktinę grįš po savaitės (dar papildyta)
R.Javtokas į rinktinę grįš po savaitės (dar papildyta) / Tomo Raginos nuotr.

Ketvirtadienį vakare Lietuvos krepšinio rinktinė kontrolinėse rungtynėse nuvainikavo Europos krepšinio čempionus ispanus. Tačiau Lietuvos rinktinei ispanai pridarė bėdų. Trečiajame kėlinyje po susidūrimu su Marcu Gasoliu ant žemės nukrito Robertas Javtokas.

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonui penktadienį Kauno klinikose buvo atlikti abiejų alkūnių tyrimai. Nustatyti įplyšę abiejų alkūnių raiščiai.

Rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas pranešė, kad sportininko rankos ištinę, skauda. Žaidėjui du kartus per dieną bus atliekamos reabilitacijos procedūros, jas atliks Kauno klinikų Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vadovas Alvydas Keizeris.

V.Trumpickas prognozuoja, kad R.Javtokas prie komandos prisijungs maždaug po savaitės. Į Slovėniją, kur rugpjūčio 24 d. lietuviai žais kontrolines rungtynes su šios šalies komanda, R.Javtokas nevyks.

„Robertui įplyšo keli rankos raumenys, siek tiek įtrūko alkunės raiščiai, tačiau trauma nėra tokia baisi, kaip atrodė iš pradžių, - sakė V.Trumpickas. – Dabar Robertas lieka Kaune. Prognozuojame, kad po 5-6 dienų, kai rinktinė grįš iš Slovėnijos, Robertas vėl galės treniruotis su komanda“.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris K.Kemzūra anksčiau teigė, kad trauma nėra tokia rimta, kaip buvo manyta iš pradžių. "Blogiausio scenarijaus aš net nesvarstau. Negalvoju, kad Robertas nežais. Prognozės nėra tokios blogos, kaip atrodė iš pradžių. Reikia truputį laiko ir mes tikimės, kad jau kitą savaitę Robertą išvysime treniruotėje,"- teigė K.Kemzūra.

"Pats Robertas tikrai nusiteikęs kovoti. Juk niekada kitaip ir nebuvo,"-  apie R.Javtoko traumą kalbėjo rinktinės strategas.

Magnetinis rezonansas buvo atliktas ir tose pačiose rungtynėse ranką susižeidusiam Dariui Songailai. Ketvirtadienio rungtynėse jis aikštėje praleido kiek daugiau nei septynias minutes ir buvo priverstas sėsti ant atsarginių suolelių, nes per susidūrimą su varžovu krepšininkui buvo užgautas rankos nervas ir jis trumpai negalėjo trumpai valdyti rankos.

„Tyrimo rezultatai parodė, kad išvaržos nėra, užspausta vieno kaklo nervų šaknelė. Darių taip pat gydome įvairiomis procedūromis, - sake Vytenis Trumpickas. -  Tikimės, kad rytoj Darius jau galės žaisti. Tiesa, kaip kalbėjome su treneriu Kęstučiu Kemzūra, jeigu rungtynėse su Latvija jau galės rungtyniauti Kšyštofas Lavrinovičius, tuomet Darius galėtų pailseti dar porą dienų“.

Kšyštofas Lavrinovičius praleido vakar dienos rungtynes del nugaros spazmų, tačiau šiandien Panevėžyje jis jau treniravosi pilna jėga su visa komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų