Pereiti į pagrindinį turinį

Nepatyrusių vairuotojų avarijos – prastos oro sąlygos ar noras pasirodyti?

2018-10-03 14:21 diena.lt inf.

Vilniuje ir Varėnos rajone pradedančiųjų vairuotojų sukeltose avarijose sužeisti trys keleiviai.

A.Ufarto/BNS nuotr.

Antradienio vakarą, 21.27 val., Vilniuje, Šilo gatvėje, prie Rokantiškių kapinių 19-metis pradedantysis vairuotojas šlapiame kelyje nesuvaldė vairuojamo automobilio „Toyota Camry“.

Kaip pranešė policija, mašina nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Eismo įvykio metu nukentėjo dvi automobilyje važiavusios keleivės: 18-likos ir 16-likos metų merginos. Jos gydomos ambulatoriškai.

Automobilį vairavęs vaikinas sužalojimų išvengė. 

Ruože, kur įvyko avarija, leidžiamas 50 km/val.greitis.

Įvykį mačiusi liudininkė teigė, jog šiuo kelio ruožu ji važinėja kone kasdien. Deja, šioje kelio atkarpoje avarijos įvyksta itin dažnai – nevietiniai vairuotojai nežino, jog šiame miške yra statūs posūkiai, neapskaičiuoja važiavimo greičio, o kai kuriais atvejais, net numatytas 50 km/val greitis šiame kelyje yra per didelis – pavyzdžiui, esant blogoms oro sąlygoms.

„Kaip ir šįkart, dažniausiai avarijos įvyksta ant stačiausio posūkio. Kai kurie vairuotojai taip įsidrąsina, kad net sugalvoja lenkti. O juk šiame kelyje kartais ir stirnos ant kelio išbėga. Tokiu oru, o ypatingai – tamsiu paros metu, reikėtų itin atsargiai vairuoti“, – dalijosi patarimais vilnietė.

Tą patį vakarą, 22.30 val., Varėnos rajone, magistraliniame kelyje Vilnius–Varėna–Gardinas, Spenglos kaime, tiesiame kelio ruože, vairavimo patirties neturinti 18-metė mergina nesuvaldė vairuojamo automobilio „Mercedes Benz E220“

Mašina nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Įvykio metu buvo sužeistas ir dėl sužalojimų į ligoninę paguldytas 17-metis keleivis.

Ruože, kuriame įvyko avarija, leidžiamas 90 km/val. greitis.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Kelių eismo taisyklių pakeitimams.

Jais taip pat numatyta didinti leistiną greitį pradedantiesiems vairuotojams arba dar tik besimokantiems vairuoti ar laikantiems vairavimo egzaminą.

Nuo šiol šiems asmenims, vairuojantiems motociklus, lengvuosius automobilius, automagistralėse bus leidžiama važiuoti iki 100 km/val. greičiu (buvo 90 km/val.), greitkeliuose – ne didesniu kaip 90 km/val. greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu kaip 80 km/val. greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu (visuose iki šiol buvo 70 km/val.). Pakeitimai negalios tik keturračiams motociklams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų