Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo besikraunančio paspirtuko kilo gaisras: iš buto neliko nieko, braška net ir pačios sienos

2024-08-19 13:10
LNK inf.

Su specialia apranga ir įrankiais gyventojai kibo į talką. Tik praėjus daugiau nei parai po gaisro daugiabutyje tapo saugu, žmonės pradėjo tvarkytis. Nuo besikraunančio paspirtuko kilęs gaisras be namų paliko radviliškiečių šeimą. Visiškai sudegė jų dviejų kambarių butas, stipriai apgadinti dar keli, pas artimuosius glaudžiasi mažiausiai trijų butų šeimininkai, praneša LNK.

LNK stop kadras

„Tyrimas dėl gaisro priežasties dar vyksta, bet labiausiai tikėtina, kad jis kilo dėl sprogusios elektrinio paspirtuko baterijos“, – teigė Radviliškio priešgaisrinės tarnybos viršininkas Aurimas Bička.

Buto šeimininko 24 metų sūnus apdegė kaklą, rankas, kojas, dar šeši asmenys apsinuodijo dūmais. Iš daugiabučio ugniagesiai evakavo 18 gyventojų.

„Sužinojęs, kad kaimynai dega, pats atlėkiau ieškoti, kur jie yra. Paskui sužinojome, kad šuniukas žuvo“, – liūdnus išgvenimus prisiminė kaimynas Andrius Litinskas.

Gyventojai dabar tvarkosi, bet dėl laisvadienių tikina nesulaukę daug pagalbos. Buto administratorių susirinkimas buvo suorganizuotas tik sekmadienį, o ir dabar būtiniausių konteinerių be kitos savaitės niekas atvežti nežada.

Nepatogumų tik daugėja. Nori visi kuo greičiau išsivalyt. Esmė ta, kad kol kas viskas tik pažadai. Būtų metodika jau sudaryta, konteinerius atveža, padeda, kraunamės ir viskas“, – kalbėjo kaimynas.

Dalis daugiabučio butų likę be elektros. Žmonės negali net arbatos atsigerti, jau nekalbant apie kitus patogumus ar maisto gaminimą. Laimei, vandens tiekimas nesutriko. Tačiau, anot specialistų, gyventojams teks apsišarvuoti kantrybe. Pastatas ir elektros instaliacija privalo pradžiūti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kadangi kambariai buvo sulieti vandeniu, elektros pajungimas kol kas neįmanomas tuose butuose“, – aiškino A. Bička.

Radviliškio savivaldybės atstovai gyventojų apgyvendinimu pasirūpino dar tą pačią naktį kilus gaisrui. Tik esą niekam neprireikė, nes visi prisiglaudė pas artimuosius. Savivaldybė taip pat žada finansinę paramą nukentėjusiems nuo gaisro. Buto šeimininkai buvo neapdraudę.

„Gali kreiptis į socialinės paramos skyrių. Socialinės paramos skyrius pasiruošęs suteikti ir pirminę pagalbą, ir apgyvendinimą, taip pat gali būti išmokėta vienkartinė piniginė išmoka“, – sakė Radviliškio rajono savivaldybės atstovė Raminta Laurutienė.

Kaimynai jau skaičiuoja nuostolius.

„Man išsilydė laidai, durų numeris, durų skambutis su kamera, todėl teks keisti duris“, – nuostolius vardijo A. Litinskas.

O iš sudegusio buto neliko nieko, braška net ir pačios sienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų