Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau detalių apie fakelu virtusį paspirtuką: iki tragedijos trūko labai nedaug

2022-07-26 14:16
DMN inf.

Viename Panevėžio daugiabučių išvengta rimto gaisro, kai užsidegė paspirtukas, nes dūmus užuodę kaimynai iš karto paskambino ugniagesiams. Palikęs kraunamą elektrinį paspirtuką savininkas buvo išėjęs, pasakojama LNK reportaže.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

„Ugniagesiai planavo naudotis keltuvu, kad nereikėtų laužti šarvinių durų, taip pat buvo praviras langas, bet juo naudotis neprireikė. Žmogus grįžo, atrakino duris ir įleido ugniagesius“, – kalbėjo Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas Renaldas Nacickas.

Gaisras Panevėžyje buvo likviduotas. Didelių nuostolių nepatyrė nei savininkas, nei kaimynai. Nors trūko labai nedaug, nes kraunamas elektrinis paspirtukas buvo paliktas labai neatsargiai – ant degaus kilimo.

„Jis buvo kraunamas, įjungtas į elektros tinklą, o po juo buvo degi medžiaga – kilimas. Akumuliatorius sprogo ir kilimas užsidegė“, – tęsė R. Nacickas.

Ugniagesių teigimu, jų praktikoje paspirtukas užsidega pirmą kartą. Kokios to priežastys – aiškinamasi.

Specialistų nuomone, gaisro priežastimi galėjo būti arba kroviklis, arba paspirtuko baterija.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Dažnai genda ir net užsidega. Tokios pačios situacijos buvo ir su riedžiais, kuomet dėl nekokybiško akumuliatoriaus namuose užsidegdavo ir kildavo gaisras“, – pasakojo meistras Donatas Čepė.

Patarimas – žinoti, ką perki ir kraunamo paspirtuko nepalikti namie be priežiūros.

„Jeigu baterija 100 proc. pakrauta, ji gali užsiliepsnoti. Geriausiai, saugant baterijas, pakrauti 40–50 proc., tada jas galima saugiai palikti“, – tęsė D. Čepė.

Ugniagesių duomenimis, bute užsidegęs kraunamas paspirtukas įgytas per Aplinkos apsaugos ministerijos akciją, per kurią savininkas atsikratė savo seno taršaus automobilio ir gavo kompensaciją elektriniam paspirtukui arba žaliajai susisiekimo priemonei. Laimei, ji nepridirbo daugiau taršos, nes jei ne kaimynai, ugnies padaryti nuostoliai daugiabutyje galėjo būti didžiuliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų