Pereiti į pagrindinį turinį

Autoklubo lėšas pasisavinusiam telšiškiui – 17 tūkst. eurų bauda

2024-07-12 18:19 diena.lt inf.

Telšiuose gyvenančiam automobilių sporto klubo prezidentui Klaipėdos apygardos teismas už aplaidžią finansinę apskaitą ir didelės vertės turto pasisavinimą skyrė galutinę 17 tūkst. eurų baudą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Kaip penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra, bauda E. S. buvo trečdaliu sumažinta atsižvelgus į jo prisipažinimą nusikaltus, žalos atlyginimą savo noru ir sutikimą bylą užbaigti baudžiamuoju įsakymu.

Bylos duomenimis, E. S. nuo 2016 iki 2020 metų aplaidžiai organizavo ir vykdė finansinę apskaitą bei neišsaugojo buhalterijos dokumentų, kurie pagal įstatymą saugomi ne mažiau kaip dešimtmetį.

Pasak prokuratūros, iš viso automobilių sporto klubo veikloje apskaityta išlaidų už daugiau nei 957 tūkst. eurų. Nustatyta, kad dokumentais pagrįsta išlaidų už 905 tūkst. eurų, o likusios daugiau nei 52 tūkst. eurų išlaidos – nepagrįstos.

Taip pat nustatyta, kad E. S. per ketverius metus pasisavino dalį iš reklamos gautų klubo lėšų. Klubo prezidentas pagrindė 803 tūkst. eurų, tačiau negalėjo pagrįsti 2 mln. 234 tūkst. eurų išlaidų.

Šių lėšų E. S. į banko sąskaitas ar kasą negrąžino, tokiu būdu pasisavindamas labai didelės vertės svetimą turtą –  automobilių sporto klubui priklausiusias pinigines lėšas.