Pereiti į pagrindinį turinį

D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė

2010-12-16 02:18
D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė D.Kedžio šalininkai nenori, kad vaikus gintų J.Dabašinskienė

Po Kauno rajono savivaldybės langais piketą surengę Drąsiaus Kedžio šalininkai reikalavo vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovės Janinos Dabašinskienės atstatydinimo.

Apie tai, kad ši ši pareigūnė užima ne visai savo vietą priminta ir Kauno rajonui merui Valerijui Makūnui. „V.Makūnai, kas tavo rinkėjai: Ūsas, Betingis ar tauta“, - mero klausė trečiadienio prie Kauno rajono savivaldybės į piketą susirinkę D.Kedžio šalininkai.

„Dabašinskiene, kurio prokuroro nurodymą dabar vykdysi?“, „Dabašinskiene, kodėl jūsų vadovaujama institucija negina, negelbsti bejėgių vaikų?“, „Dabašinskiene, reikalaujame apklausti vaiką prieš teismą! Mergaitė nori gyventi su globėja!“, - skelbė užrašai piketuotojų rankose.

Nors trečiadienį spaudė nemažas šaltukas į nesankcionuotą piketą susirinko nemažai žmonių. Kad nepažeistų susirinkimų įstatymo, jie stovėjo atskiromis grupelėmis, kuriose buvo ne daugiau kaip devyni žmonės.

Pasak judėjimo „Drąsiaus kelias“ pirmininkės Audronės Skučienės, meras V.Makūnas turėtų imtis atitinakmų priemonių ir rimtai pagalvoti, ar Kauno rajono vaiko teisių tarnybos vadovė tinkama toliau eiti savo pareigas. „Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė visada pabrėžia, kad vaiko teisių tarnybos ne jos, o savivaldybių rūpestis, todėl mums įdomu, kodėl V.Makūnas vis dar neatleidžia šios tarnautojos, kodėl ji po visų savo „gerų“ darbų vis dar sėdi savo vietoje“,- portalui diena.lt kalbėjo judėjimo pirmininkė.

Anot jos, J.Dabašinskienė turėtų ne tik būti atleista iš savo pareigų, bet ir sėsti teisiamųjų suolą už neteisėtą laisvės atėmimą D.Kedžio dukrai.

Kad D.Kedžio dukra pernai spalio 5-ąją buvo neteisėtai paimta iš vaikų darželio ir išvežta į Vaiko raidos centrą Vilniuje nustatė Valstybinio medicininio audito inspekcija. Mergaitę į Vilnių išvežė J.Dabašinskienė, prisistačiusi kaip jos globėja.

Tokias audito išvadas buvo bandoma užginčyti teisme, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas Vaiko raidos steigėjo Vilniaus universitetinės ligoninės skundą atmetė kaip nepagrįsta. Teismas konstatavo, kad Valstybinio medicininio audito išvados yra neskundžiamos.

„Tai nusikaltimas, o ši pareigūnė lyg niekur nieko toliau dirba savo darbą. Ir dar negana to, ji drįsta aiškintis, klausinėja globėjus, mergaitės senelius, kaip spaudoje atsirado jos piešti piešiniai su nuogais vyrais. Įdomu, kodėl ji domisi, kaip tie piešiniai atsirado spaudoje ir kodėl niekada nepasidomėjo, kodėl mergaitė piešia tokius piešinius piešia“, - piktinasi A.Skučienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų