Pereiti į pagrindinį turinį

Generalinė prokuratūra atmetė L. Pociūnienės skundą

2013-03-20 20:53
Generalinė prokuratūra atmetė L. Pociūnienės skundą
Generalinė prokuratūra atmetė L. Pociūnienės skundą / A. Ufarto/BFL nuotr.

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, jog nuspręsta atmesti Liudvikos Pociūnienės skundą dėl ankstesnio prokuroro sprendimo nutraukti mįslingomis aplinkybėmis Baltarusijoje žuvusio jos sutuoktinio, Valstybės saugumo departamento pareigūno Vytauto Pociūno žūties tyrimą.

Pasak prokuratūros pranešimo, L. Pociūnienė ir jos atstovas turi teisę per dvidešimt dienų nuo nuorašo gavimo šį nutarimą apskųsti Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjui.

„Šiandien Generalinės prokuratūros aukštesnysis prokuroras, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas, išnagrinėjęs nukentėjusiosios L. Pociūnienės atstovo skundą ir susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, priėmė nutarimą jį atmesti“, - skelbia Generalinė prokuratūra.

Pasak pranešimo, L. Pociūnienė prašė panaikinti kaip nepagrįstą Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Artūro Urbelio sausio 31 dieną priimtą nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Vytauto Pociūno nužudymo.

„Aukštesnysis prokuroras, analizuodamas ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, skunde išdėstytus teiginius įvertino kaip nepagrįstus“, - teigia prokuratūra.

LNK televizijos naujienų tarnyba pirmadienį pranešė, kad L. Pociūnienė sprendimą dėl tyrimo nutraukimo skundė teigdama, jog atlikti ne visi veiksmai siekiant išaiškinti V. Pociūno žūties aplinkybes.

„Dar galima kai kuriuos veiksmus atlikti. Manau, kad juos atlikus turėtų galutinė išvada būti ne tyrimo nutraukimas, o sustabdymas“, - sakė L. Pociūnienė.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste. Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vis buvo atnaujinamas. Pastarąjį kartą tarp kitų versijų tirta ir nužudymo versija. Tačiau vasario 1 dieną Generalinė prokuratūra vėl paskelbė neradusi nusikaltimo požymių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)