Pereiti į pagrindinį turinį

Per išvykas Pravieniškių kalinys užsiėmė sukčiavimais

2024-10-18 12:41 diena.lt inf.

Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai demaskavo 46 metų Šalčininkų rajono gyventoją, kuris, atlikdamas bausmę Pravieniškių pataisos namuose, vykdė nusikalstamas veikas Telšių rajone, praneša Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

V. Skaraičio/BNS, A. Aleksandravičiaus nuotr.

Skelbiama, kad nuteistasis, naudodamasis tuo, kad bausmę atvirosiose kolonijose atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai, be priežiūros išvykti už kolonijos ribų, minėtas vyras, įtariama, ne kartą lankėsi Telšių rajone ir čia naudojosi suklastotu dokumentu bei užsiėmė sukčiavimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą vyrui pareikšti įtarimai dėl dviejų sukčiavimų. Jis įtariamas birželio 5-ąją apsilankęs pas 86 metų Telšių gyventoją, prisistatęs policijos pareigūnu ir, įtikinęs, kad jos turimi pinigai gali būti padirbti, paprašė pateikti juos patikrinimui. Moteriai padavus pinigus, atėjusysis iš buto pasišalino su 640 eurų, praneša komisariato atstovė.

Taip pat, įtariama, kad birželio 19-ąją tokiu būdu iš kitos Telšių senjorės vyras pasisavino apie 3000 eurų, skelbiama pranešime.

Su 46 metų daug kartų už įvairias nusikalstamas veikas teistą Šalčininkų rajono gyventoją Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai sustabdė kelyje Varniai-Laukuva. Vairuotojas apsimetė lietuviškai nesuprantančiu užsieniečiu ir pateikė lenkišką vairuotojo pažymėjimą bei asmens tapatybės kortelę, išduotą svetimo asmens vardu. Kaip skelbiama pranešime, pareigūnams visgi pavyko vyrą prakalbinti lietuviškai ir jis buvo sulaikytas bei uždarytas į areštinę.

Dokumentų tyrimą atlikę specialistai konstatavo, kad ir vairuotojo pažymėjimas, ir asmens tapatybės kortelė yra suklastoti. Dėl dokumentų klastojimo bei naudojimosi suklastotais dokumentais jam pareikšti įtarimai, nurodo policijos atstovai.

Pareigūnams išaiškinus jo nusikalstamas veikas, vyras iš atvirosios kolonijos perkeltas į Pravieniškių kalėjimą, praneša Šiaulių apskrities VPK.

Tyrėjai dabar tikslina ir kitų rajone užfiksuotų sukčiavimo atvejų aplinkybes. Neatmetama, kad tyrimo metu gali paaiškėti ir daugiau nuo minėto vyro nukentėjusių asmenų, skelbia Šiaulių apskrities VPK.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų