Pereiti į pagrindinį turinį

J.Dabašinskienei gresia nemalonumai dėl D.Kedžio dukters

2010-12-31 13:04
J.Dabašinskienei gresia nemalonumai dėl D.Kedžio dukters
J.Dabašinskienei gresia nemalonumai dėl D.Kedžio dukters / Facebook.com "Klonio gatvės dienoraštis" nuotr.

Drąsiaus Kedžio šalininkų piketai prie Kauno rajono savivaldybės sulaukė atgarsio, rajono meras Valerijus Makūnas teisininkams pavedė išnagrinėti Vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovės Janinos Dabašinskienės veiksmus.

V.Makūnas, sulaukęs teisininkų atsakymų, svarstys ar kreiptis dėl šios valstybės tarnautojos į prokuratūrą, kad jai būtų iškelta baudžiamoji byla, ar skirti jai tarnybinį papeikimą.

Prieš J.Dabašinskienės neteisėtus veiksmus išvežant D.Kedžio dukrą į Vaiko raidos centrą Vilniuje, judėjimo “Drąsiaus kelias” nariai kelis trečiadienius iš eilės organizavo piketus prie Kauno rajono savivaldybės.

Kaip anksčiau portalui 1diena.lt sakė judėjimo „Drąsiaus kelias“ pirmininkė Audronė Skučienė, meras V.Makūnas turėtų imtis atitinakmų priemonių ir rimtai pagalvoti, ar Kauno rajono vaiko teisių tarnybos vadovė tinkama toliau eiti savo pareigas. „Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė visada pabrėžia, kad vaiko teisių tarnybos ne jos, o savivaldybių rūpestis, todėl mums įdomu, kodėl V.Makūnas vis dar neatleidžia šios tarnautojos, kodėl ji po visų savo „gerų“ darbų vis dar sėdi savo vietoje“,- kalbėjo judėjimo pirmininkė.

Anot jos, J.Dabašinskienė turėtų ne tik būti atleista iš savo pareigų, bet ir sėsti teisiamųjų suolą už neteisėtą laisvės atėmimą D.Kedžio dukrai.

Kad D.Kedžio dukra pernai spalio 5-ąją buvo neteisėtai paimta iš vaikų darželio ir išvežta į Vaiko raidos centrą Vilniuje nustatė Valstybinio medicininio audito inspekcija. Mergaitę į Vilnių išvežė J.Dabašinskienė, prisistačiusi kaip jos globėja.

Tokias audito išvadas buvo bandoma užginčyti teisme, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas Vaiko raidos steigėjo Vilniaus universitetinės ligoninės skundą atmetė kaip nepagrįsta. Teismas konstatavo, kad Valstybinio medicininio audito išvados yra neskundžiamos.

„Tai nusikaltimas, o ši pareigūnė lyg niekur nieko toliau dirba savo darbą. Ir dar negana to, ji drįsta aiškintis, klausinėja globėjus, mergaitės senelius, kaip spaudoje atsirado jos piešti piešiniai su nuogais vyrais. Įdomu, kodėl ji domisi, kaip tie piešiniai atsirado spaudoje ir kodėl niekada nepasidomėjo, kodėl mergaitė piešia tokius piešinius piešia“, - piktinasi A.Skučienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų