Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune vyks Tarptautinė konferencija prieš pedofiliją

2011-01-03 22:11
Kaune vyks Tarptautinė konferencija prieš pedofiliją
Kaune vyks Tarptautinė konferencija prieš pedofiliją / Tomo Raginos nuotr.

Jau žinoma tarptautinės konferencijos prieš pedofiliją, kurią organizuoja judėjimas „Drąsiaus kelias“, data – ji įvyks sausio 22 d. “Neries” viešbutyje, Kaune. Konferencijos tema: “Pedofilija pasaulyje ir Lietuvoje”.

Pasak judėjimo pirmininkės, pernai balandį neaiškiomis aplinkybėmis žuvusio Drąsiaus Kedžio tetos Audronės Skučienės, manoma, kad į konferenciją susirinks apie 150 – 200 žmonių iš Lietuvos ir Europos Sąjungos valstybių, laukiama ir svečių iš Rusijos.

Tikrai žinoma, kad konferencijoje dalyvaus ir pranešimus skaitys princese Žaklina de Kroy (Jacqueline de Croÿ) iš Belgijos bei žymi Latvijos žurnalistė Rita Broka, kurios dukrą tvirkino buvęs sutuoktinis norvegas ir, kuri iš savo patirties žino, kaip sunku rasti teisybę kovojant su pedofilais ir pedofilija.

„Būtent R.Broka mums labai padėjo organizuojant šią konferenciją. Ji pati išgyveno visą pragarą kovodama dėl savo dukrelės, todėl patarė mums ir kur kreiptis ir, ką į ją kviesti“, - kalbėjo A.Skučienė.

Pakvietimai į konferenciją taip pat išsiųsti šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei, visiems Seimo nariams, generaliniam prokurorui Dariui Valiui, Vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei. „Tokias konferencijas turėtų organizuoti Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, tačiau jei ji to padaryti nesugeba, suorganizavome mes“, - sakė judėjimo „Drąsiaus kelias“ pirmininkė.

Idėja į vieną vietą sukviesti pedofilijos problemoms neabejingus žmones iš visos Europos, judėjimui kilo pernai gruodį, apsilankius Briuselyje ir susitikus su Ž.de Kroy, kuri skiria ypatingą dėmesį D.Kedžio istorijai ir jo dukrelės likimui.

Pasak A.Skučienės, dabar vyksta baigiamieji pasirengimo konferencijos darbai, tikslinamas svečių ir pranešėjų sąrašas, peržiūrima dienotvarkė. „Viešbučio konferencijų salė jau užsakyta, vertimais pasirūpinta, aiškus ir konferencijos pradžios laikas, 10 valanda“, - portalui 1diena.lt sakė D.Kedžio teta ir jo vardu pavadinto judėjimo pirmininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų