Pereiti į pagrindinį turinį

Mažeikių valdininkus ir bendrovę teismas pripažino kaltais dėl kyšininkavimo

2024-08-30 10:20 diena.lt inf.

Lietuvos apeliacinis teismas sugriežtino bausmes dviem Mažeikių rajono savivaldybės administracijos darbuotojams ir kalta pripažino prieš tai išteisintą bendrovę bei jos atstovą, davusį kyšius už išskirtines sąlygas viešuosiuose pirkimuose.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik.com nuotr.

Kaip penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), byloje kaltais dėl kyšininkavimo pripažinti buvęs Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys ir administracijos direktorius Bronius Kryžius bei šios savivaldybės administracijos dviejų skyrių vedėjai Sandra Ramanauskienė ir Alfonsas Žiulpa.

Taip pat apeliacinės instancijos teismas pripažino kaltais juos papirkusį Darių Buknį ir viešajame pirkime dalyvavusią jo atstovaujamą bendrovę „Budinks“.

Rugpjūčio 28 dienos apeliacinio teismo nuosprendžiu S. Ramanauskienė ir A. Žiulpa buvo nuteisti dėl dviejų kyšininkavimo epizodų, dėl kurių pirmosios instancijos teismas buvo juos išteisinęs.

Kiekvienam skirta po 27,5 tūkst. eurų bauda. Jiems taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas trejiems metams.

Byloje dėl Mažeikių rajono savivaldybės administracijos darbuotojų papirkimo Lietuvos apeliacinis teismas taip pat pripažino kaltais bendrovę ir jos atstovą. „Budinks“ skirta 50 tūkst. eurų, o D. Bukniui – 22 tūkst. eurų bauda.

Buvusiam savivaldybės administracijos direktoriui B. Kryžiui apeliacinis teismas, atmetęs jo skundą, paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo asmuo buvo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir jam skirta 20 tūkst. eurų bauda.

Apeliacinio teismo nuosprendis per tris mėnesius gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Bylos duomenimis, minėti trys Mažeikių rajono savivaldybės tarnautojai iš dviejų bendrovių atstovų paėmė kyšius už tai, kad joms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimint savivaldybės organizuojamus viešuosius pirkimus.

2023 metų sausį šią bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas kaltais dėl dalies kyšininkavimo epizodų pripažino B. Kryžių ir abu savivaldybės skyrių vedėjus, tačiau išteisino dėl keturių kyšininkavimo epizodų bei jų papirkimu kaltintas dvi bendroves ir jų atstovus.

Šį apygardos teismo nuosprendį apskundė ir nuteistieji, ir valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų