Pereiti į pagrindinį turinį

Molėtų rajone neteisėtai iškirsti medžiai, žala aplinkai siekia 26,5 tūkst. eurų

2024-10-17 16:17 diena.lt inf.

Molėtų rajone, Skroblynų kaime, neteisėtai iškirstas 81 medis, aplinkai padaryta žala siekia 26,5 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot jo, informacija apie galimai neturint leidimo pjaunamus medžius žemės ūkio paskirties žemėje gauta rugpjūčio 21 dieną.

„Atvykusiems į vietą aplinkosaugininkams pjovimo darbus atlikęs asmuo nurodė, kad medžius jam liepė pjauti ūkininkas, kuris nuomojasi valstybinę žemę ūkininkavimui ir tvarkosi apleistą sklypą“, – rašoma pranešime.

Atlikus žemės sklypo matavimus buvo nustatyta, kad galimai kertami saugotini medžiai žemės ūkio ir miško ūkio paskirties žemėje.

Anot AAD tyrimo, valstybinėje žemės ūkio ir miškų ūkio paskirties žemėje iškirsti 27 beržai, 26 juodalksniai, 27 baltalksniai ir drebulė. Jų mediena pasisavinta ir išvežta.

Aplinkai padaryta 17,6 tūkst. eurų dydžio žala.

Taip pat dalis iškirstų medžių augo valstybinėje miško paskirties žemėje. Atlikus šių medžių kelmų matavimus įvertinta, kad aplinkai padaryta 8,8 tūkst. eurų dydžio žala.

Neteisėtais medžius kirtusiam asmeniui reikės atlyginti aplinkai padarytą žalą.

Visa AAD pareigūnų surinkta informacija perduota Molėtų policijos komisariatui, kuris atlieka tyrimą dėl medžių pasisavinimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų