Pereiti į pagrindinį turinį

Suimti Šiauliuose šūviais santykius aiškinęsi grupuočių nariai

2014-11-27 11:25 diena.lt inf.
Shutterstock nuotr.

Šiaulių kriminalinės policijos pareigūnai, aiškindamiesi galimą dviejų nusikalstamų grupuočių ginkluotą konfliktą mieste, suėmė du šiauliškius, kiti įtariami konflikto dalyviai suimti Danijoje.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, spalio viduryje buvo gautas gyventojų pranešimas apie galimą asmenų konfliktą Šiaulių centre, šūvius, tačiau į įvykio vietą nuvykę pareigūnai nieko nerado. Po poros savaičių pareigūnams nerimą sukėlė dar viena informacija apie konfliktuojančius su ginklu asmenis. Į kriminalistų rankas pateko vaizdo medžiaga, kurioje matyti incidentas pietiniame miesto mikrorajone.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, kurį koordinuoti ėmėsi Šiaulių apygardos prokuratūra. Tyrimo metu nustatyta, kad tarp dviejų Šiaulių nusikalstamo pasaulio grupių vyksta konfliktas. Kriminalinės policijos pareigūnai atliko kratas, kurių metu pas du Šiaulių gyventojus, 23-jų ir 54 metų vyrus, buvo rastos keturios neperšaunamos liemenės, šovinių, vienas legaliai ir vienas nelegaliai laikomi pistoletai. Lapkričio 22 dieną teismas sankcionavo jų suėmimą dviem mėnesiams.

Ieškant galimai incidente dalyvavusios kitos grupės narių, tyrimo pėdsakai vedė į Daniją - kreiptasi į šios šalies teisėsaugininkus. Netrukus sulaukta informacijos, kad Šiaulių kriminalistus dominantys asmenys su dar keturiais lietuviais Danijos pareigūnams įkliuvo su vogtais daiktais. Visi šeši įtariamieji yra suimti trims mėnesiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų