Pereiti į pagrindinį turinį

Už neteisėtą migrantų gabenimą teismas užsieniečiui skyrė 14 tūkst. eurų baudą

2024-10-11 14:41 diena.lt inf.

Latvijos per Lietuvą neteisėtai šešis nelegalius Sirijos ir Irano piliečius gabenusiam užsieniečiui skirta galutinė 14 tūkst. eurų bauda ir konfiskuotas automobilis „Fiat Ulyse“, penktadienį pranešė Šiaulių apylinkės teismas.

R. Riabovo / BNS nuotr.

Prokurorui pasiūlius baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą. Kaltinamasis tam neprieštaravo, sutiko su siūloma bausme.

„Kaltinamasis Latvijoje paėmė keleivius – užsienio piliečius, vairuodamas jam priklausantį automobilį, neteisėtai iš Latvijos per Lietuvos valstybės sieną įvežė nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje ar teisėtą buvimą mūsų valstybėje patvirtinančių dokumentų neturinčius šešis užsieniečius“, – sakė Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Kristina Račkauskienė.

Anot teisėjos, kaltinamasis užsieniečius automobiliu toliau neteisėtai gabeno Lietuvos teritorija iki kol buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų. Pareigūnai automobilyje rado nepilnametį, dvi moteris ir tris vyrus.

Per ikiteisminį tyrimą kaltinamasis kaltę pripažino, bet tvirtino nežinojęs, kad jie yra nelegalai, o jo automobilis „Fiat“ nėra įsigytas neteisėtiems migrantams vežti.

Vyras nurodė, kad atvyko į Latviją kaip turistas. Socialiniuose tinkluose buvo įkėlęs skelbimą dėl vairuotojo darbo. Jam paskambino nepažįstamas vyras, kuris pasiūlė nuvežti žmones iš Latvijos į Lenkiją ir sumokėti už kurą ir už kiekvieno asmens pervežimą – po 200 eurų ar dolerių. Jis tvirtino sutikęs ir 2024 metų liepos 15 dieną iš kontakto, kurio numeris užšifruotas, gavo koordinates, kur bus keleiviai. Naktį paėmė žmones ir pajudėjo į Lietuvą. Pagal koordinates užsieniečius turėjęs nuvežti prie miško Lenkijos pasienyje. Su gabenamais žmonėmis jis nebendravęs dėl kalbos barjero.

Skiriant bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis padarė vieną apysunkį nusikaltimą. Jo atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir dėl jos padarymo nuoširdžiai gailėjosi, atsakomybę sunkinančių aplinkybių nėra. Kaltinamasis anksčiau neteistas. Paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų