Pereiti į pagrindinį turinį

V. Uspaskichas apie kaltinimus: galite klausti prokuroro

2024-08-29 18:01

Finansinių nusikaltimų tarnybai (FNTT) pranešus, jog Europos prokuratūros vykdomame ikiteisminiame tyrime dėl galimo neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų įgijimo pareikšti įtarimai buvusiam europarlamentarui, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas nekomentuoja, ar sulaukė žinių iš teisėsaugos.

V. Uspaskichas.
V. Uspaskichas. / Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

ELTA šaltinių duomenimis, būtent jis yra vienas iš dviejų įtariamųjų, kuriam pastarajame ikiteisminiame tyrime pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir suklastojimo bei svetimo labai didelės vertės turto įgijimo.

„Galite klausti prokuroro“, – ketvirtadienį Eltai sakė V. Uspaskichas, paklaustas, ar išties sulaukė teisėsaugos įtarimų.

„Kodėl aš turiu pasakyti? Juk ne aš išplatinau pranešimą“, – sakė jis, kartodamas, jog šioje situacijoje atskleisti, kam pareikšti įtarimai, turi FNTT.

„Aš iš vis neturiu nei noro, nei pareigos, nei atsakomybės atsakinėti į klausimą apie kažkokios institucijos pranešimus“, – perklaustas apie galimus įtarimus sakė buvęs europarlamentaras.

Ketvirtadienį FNTT pranešė, kad tęsiantis ikiteisminiam tyrimui dėl labai didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule, valstybės tarnautojo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos, dokumentų klastojimo, kai dėl to galėjo būti padaryta didelė žala, neteisėto dokumento įgijimo ir panaudojimo, pareikšti įtarimai dviem asmenims.

Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, asmens dokumentų paėmimai.

Taip pat, prokuroro nutarimais, siekiant užtikrinti galimai padarytos žalos atlyginimą, taikomi laikini didelės apimties nuosavybės teisės apribojimai

FNTT teigimu, įtarimai pareikšti ir buvusiam Europos Parlamento nariui.

Konkreti politiko pavardė neatskleidžiama.

Tiesa, Darbo partija jau figūravo šiame ikiteisminiame tyrime.

Dar balandį FNTT pranešė, kad partijos būstinėje atliktos kratos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų