Pereiti į pagrindinį turinį

Vaiką į šulinį įmetusi motina – laisvėje

2016-02-12 09:45
DMN ir BNS inf.
Kūdikį išgelbėjęs A. Brazaitis
Kūdikį išgelbėjęs A. Brazaitis / Irmos Minskienės nuotr.

19-etė K. A., kuri trečiadienio rytą į šulinį įmetė savo 7 mėnesių sūnelį, paleidžiama į laisvę. Marijampolės rajono apylinkės teismas penktadienį nusprendė skirti Šakių rajono gyventojai tik namų areštą.

Nors iš pradžių prokurorai prašė įtariamąją suimti, teismas nusprendė, kad tai per griežta kardomoji priemonė. Suėmimo buvo prašyta dviem pagrindais ir motyvais: įtariant, kad K. A. slėpsis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ir teismo bei darys naujus nusikaltimus.

„Prokurorų prašomi pagrindai yra formalaus pobūdžio, – sako teisėja Aksinija Žemantauskienė. – Atsižvelgiant į teismų praktiką vien tik nusikalstamos veikos sunkumas nėra pagrindas skirti pačią griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Šiuo atveju analizavau įtariamosios asmenybę nusikalstamos veikos kontekste ir suėmimo neskyriau“.

Nepatenkinus pirmojo prokuroro prašymo, teismui buvo pateikti du nauji prašymai skirti švelnesnes kardomąsias priemones: namų areštą ir įpareigojimą gyventi atskirai nuo nukentėjusiojo N. A. Šie prašymai šiandien buvo patenkinti.

Įtariamoji K. A. privalės būti namuose nuo 21 iki 7 val.

Prokuroras Andrius Kiuršinas ketvirtadienį po įtariamosios apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėją sakė prašęs suimti jauną moterį maksimaliam trijų mėnesių terminui. Pasak jo, moteris prisipažino siekusi kūdikį nužudyti, nes nenorėjo jo auginti. Aiškios priežasties ji nenurodė.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad tragedijai Šakių rajone už akių užbėgo jaunos moters kaimynas, laiku ištraukęs kūdikį iš šulinio. Šiuo metu berniukas gydomas ligoninėje, jo būklė gera.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų