Pereiti į pagrindinį turinį

Aktoriui R. Rudokui gresia rimti teisiniai nemalonumai

2012-10-09 20:12
Aktoriui R. Rudokui gresia rimti teisiniai nemalonumai
Aktoriui R. Rudokui gresia rimti teisiniai nemalonumai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Spektaklio apie tėvystės džiaugsmus ir negandas vienas iš aktorių Ramūnas Rudokasbe sutikimo savavališkai rengia ir vaidina monospektaklį „Tėtis“. Taip teigia spektaklio autorines teises turinčios bendrovės atstovai.

Dar šiandien televizijos išplatintame serialo „Moterys meluoja geriau“ anonse aktorius R. Rudokas buvo cituojamas: „kai nieko nebelieka, visada atsiranda naujų šansų“. Pranešime aktorius komentavo savo vaidinamo personažo, nuvargusio turčiaus, situaciją.

Pasirodo, ir pačiam aktoriui - ne pyragai.

Monospektaklyje „Tėtis“ pakaitomis tėčio vaidmenį vaidina žymūs Lietuvos aktoriai R. Rudokas ir Darius Petkevičius. Atrodo, aktorius R. Rudokas norėtų save išbandyti ne tik ant scenos bet ir verslininko amplua.

„Šiuo metu mums tapo žinoma, jog aktorius R. Rudokas be bendrovės sutikimo ir žinios pats, ar pasitelkęs kitus asmenis, organizuoja spektaklio “Tėtis„ vaidinimus“, - sako Ieva Budrikienė, „GCI Vilnius“ vadovė.

Norime jam priminti, kad išimtinę autorinę licencinę sutartį Islandijos bendrovė „Thorsson Productions Ltd.“ pasirašė su viešųjų ryšių bendrovei „GCI Vilnius“. O šitaip elgdamasis, jis pažeidžia Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą bei licencijos turėtojos, bendrovės „GCI Vilnius“ teises ir teisėtus interesus, įspėja I. Budrikienė.

Bendrovės atstovai išsiaiškino, kad aktorius dažniausiai spektaklį neteisėtai vaidino Klaipėdos renginių salėje „Vakaris“. Susisiekus su salės „Vakaris“ atstovais, jie neneigė, jog R. Rudokas vaidino šį spektaklį, tačiau, „kam priklauso spektaklio teisės ir ar jos pažeidžiamos“ jiems nerūpi.

Nelegaliu spektaklio „Tėtis“ pasirodymu aktorius džiugino ir emigravusius tautiečius. Birželio mėnesį šį spektaklį kultūros išsiilgę lietuviai galėjo žiūrėti Bergene (Norvegija), o spalio pradžioje nelegalius darbelius aktorius pratęsė už Atlanto - Pasaulio lietuvių centre netoli Čikagos, Lemonto apylinkėje (JAV), rašome bendrovės išplatintame pranešime.

„GCI Vilnius“ direktorė jau kreipėsi į teisininkus dėl neteisėtai rengiamo spektaklio ir autorių teisių pažeidimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų