Šį vakarą nauju laiku – 19.10 val. – prie televizorių ekranų TV3 žiūrovus subursiančios kulinarinių atradimų laidos „Beatos virtuvė“ autorė Beata Nicholson sako: „Jei grybavimas būtų olimpinė sporto šaka, lietuviai joje neabejotinai užimtų prizines vietas bet kokiomis oro sąlygomis!“ – sako entuziastingai nusiteikusi Beata ir kviečia šį vakarą įsijungti specialiai grybams skirtą laidos „Beatos virtuvė“ seriją.
Paklausta, kokie pačios vedėjos „santykiai su grybais“, B. Nicholson šmaikštauja: „Kuo man daugiau metų, tuo labiau noriu į mišką. Tikrai, nejuokauju! Neseniai pagalvojau, kad labai norėčiau auginti vištas. Tikiuosi, kad vieną gražią dieną ši svajonė išsipildys! O jei apie grybavimą, – tai grybautoja iš manęs visai nekokia“, – prisipažįsta šypsodamasi Beata ir paaiškina, kad vaikystėje ne sykį su mama grybaudama Varėnos miškuose grybų surasdavusi mažiau už kitus.
„Beatos virtuvėje“ šį vakarą lankysis mikologas Jonas Kasparavičius – vienas labiausiai apie grybus nusimanančių žmonių Lietuvoje. Jis atskleis įdomų faktą – pasirodo, lietuviai tikrų tikriausi drąsuoliai, mat visur kitur Europoje žmonės grybauja mažiau, baimindamiesi nuodingų grybų.
„Laidą turėtų įsijungti visi išprotėję grybautojai mėgėjai – mano laidos svečias ne tik papasakos, bet ir pademonstruos, kaip atskirti nuodingus grybus, o patį pavojingiausią – žalsvąją musmirę, apžiūrėsime ir ištyrinėsime iš visų pusių!“ – „Beatos virtuvę“ kviečia įsijungti jos autorė ir priduria, kad lentelę, ant kurios gulėjo žalsvoji, kartu su kūrybine grupe paskui šveiste šveitė... Kokiu grybų patiekalu Beata nustebins laidos svečią – patyrusį grybautoją ir mikologą J. Kasparavičių?
„Beatos virtuvėje“ apsilankiusi žurnalistė Liepa Rimkevičienė priblokš laidos vedėją savo pasakojimais. „Liepa nuo pat mažens miške jaučiasi geriausiai. Ji tikra laumė – visus miškus pas močiutę išbraidžiojusi. Jos pasakojimų klausiausi išsižiojusi!“ – sakys draugės patirtimi negalėdama atsistebėti Beata.
Net keturi patiekalai iš grybų – grybų sriuba, vištienos ir voveraičių troškinys, baravykų karpačio ir nepakartojamas delikatesas – pakepti grybai su sviestu ir česnaku, užtepti ant skrebučio – bus patiekti jau šį vakarą. „Grybai, be abejonės, yra delikatesas. Oi, jei tik grybai prabiltų, – kiek papasakotų. Grybai – šventas dalykas, juos reikia gerbti ir mylėti, ir nieko už juos nėra skaniau...“ – aiškina ir grybų paslaptis išsiaiškinti jau šį antradienio vakarą.
Naujausi komentarai