Pereiti į pagrindinį turinį

Į Palangą užsuks „Atsitiktinis žmogus“

2010-07-15 22:29
Į Palangą užsuks „Atsitiktinis žmogus“
Į Palangą užsuks „Atsitiktinis žmogus“ / I.Maldžiūno nuotr.

Į pajūrį šeštadienį užsuks teatras „Mens Publica“ su savo naujausiu spektakliu „Atsitiktinis žmogus“.

Šis spektaklis jau spėjo tapti šiemečio Lietuvos kamerinių spektaklių festivalio Panevėžyje nugalėtoju. Nenuostabu, nes jį kūrė puiki profesionalių menininkų komanda: režisierius Jonas Vaitkus, aktoriai Arvydas Dapšys ir Goda Piktytė, scenografė Vilma Galeckaitė-Dabkienė bei kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė.

Spektaklio „Atsitiktinis žmogus“ veiksmas vyksta traukinio kupė. Du nepažįstami keleiviai vyksta iš Paryžiaus į Frankfurtą. Vienas jų – Polis Parskis – žymus rašytojas, neseniai išleidęs naujausią savo knygą, šalia – jo gerbėja, moteris vardu Marta. Ji dvejoja, ar išsiduoti, kad atpažino autorių ir išsitraukti iš rankinės jo knygą, ar apsimesti, kad tas žmogus jai visiškai svetimas...

Tai vidinių monologų kupinas spektaklis, leidžiantis žiūrovui klaidžioti herojų minčių labirintais. Jame susipynę pokštai ir rimtos mintys paverčia jį lengvu, bet kartu suteikia intelektualumo įspūdį ir užburia savo įtaiga.

Pjesės autorė Yasmina Reza yra prancūzų aktorė, prozininkė, filmų scenaristė ir dramaturgė. Jos kūriniai išversti į 35 pasaulio kalbas, šmaikščiais ir įžvalgų kupinais tekstais išsiskiriančios pjesės vaidinamos viso pasaulio teatruose. Ji pati savo kūrybą apibūdino kaip tam tikrą tragedijos ir komedijos sintezę, taip siekdama apibrėžti visiškai naują, šiuolaikinės visuomenės iššūkius atspindintį žanrą.

„Y.Reza dramaturgija – tai lengvas intelektualus teatras. Ji į teatrą sugrąžino ištisą kartą žmonių,  kuriems rimtos dramos atrodė per ilgos ir dažnai nuobodžios, o lengvos komedijos – per banalios, kad užimtų jų brangų laiką“, – rašė Sheridan Morley žurnale „The Spectator“.

Lietuviškasis Y.Reza „Atsitiktinio žmogaus“ pastatymas bus rodomas liepos 17 d. 18 val. Palangos „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35). Bilietai – po 35 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų