Garsusis šefas Liutauras Čeprackas, teigiantis, kad jo antras vardas – arogancija, šį pavasarį BTV eteryje drauge su Asta Stašaityte – Masalskiene pradėjo vesti laidą „Šeštadienio rytas". Iš pažiūros dvi nesuderinamos asmenybės jau du mėnesius dirba drauge. Ko iš L.Čepracko išmoko Asta? Ar Liutaurui patinka A.Stašaitytės-Masalskienės virtuvė?
- Kaip sekasi Jums dirbti kartu? Liutaurai, ar Asta ragauja tavo gaminamus patiekalus?
L: Dirbti sekasi puikiai, nors Asta saugo figūrą, tačiau mielai ragauja, tiesa - labai mažai.
A: Kadangi Liutauras manęs neprašo skusti bulvių ir lupti svogūnų, tik kviečia viską ragauti, mums labai gerai sekasi dirbti kartu. Kai kurie Liutauro gaminami patiekalai sudomina gaminimo procesu, kai ką ragauju todėl, kad matau, kaip dega šefo akys, o kai kuriuos produktus tik Liutauro dėka vėl pradėjau vertinti, pavyzdžiui, kiaušinį.
- Asta, ar jau išbandėte nors vieną Liutauro Čepracko receptą savo namų virtuvėje?
A: Jau po pirmos mūsų bendros laidos eterio mėginau ypatinguoju būdu virti kiaušinį (be marškinėlių). O vištos pasiruošimo kepimui meną studijuosiu vasarą, žiūrėdama savo laidų įrašus. Dabar neturiu laiko, bet tai paliko įspūdį ir aš noriu išmokti.
- Liutaurai, ar Asta dažnai naudojasi tarnybine padėtimi, klausdama maisto gaminimo subtilybių?
L: Niekad nepastebėjau to, kad Asta naudotųsi savo tarnybine padėtimi. Bet man asmeniškai, klausimai apie maistą - malonūs ir neapsunkinantys.
- Dalintis eteriu su Asta/Liutauru Jums yra...
L: Darbas su profesionalu, puikiai išmanančiu televizines virtuvės subtilybes ir jos užkulisius.
A: Dalintis eteriu su Liutauru tai – dar viena naudinga patirtis. Laida „Šeštadienio rytas" eteryje – jau antrą dešimtmetį, visko buvo, ne kartą keitėmės. Šis ieškojimas jau dabar pasiteisino. Kai įdomu man, komandai, visada įdomu ir žiūrovui.
- Liutaurai, kas sunkiausia, filmuojantis laidoje „Šeštadienio rytas"?
L: Sunkiausia yra anksti keltis šeštadienio rytą, kad spėtum anksti ryte nufilmuoti laidą (juokiasi).
- Asta, kuo Jus labiausiai stebina Liutauras virtuvėje?
A: Ar stebina mane Liutauro patiekalai? Taip. Kai žmogus savo bulvių apkepą patiekia su tokia meile ir pasididžiavimu, lyg tai būtų jo paties auginti trumai su aukso dulkėmis. Tuomet kramtai ilgai, įsijauti į skonį, kvapą ir supranti, jog tai tikrai šedevras. Beje, kai tik bus kokybiškų šviežių bulvių, iškart gaminsiu nuostabaus grožio Liutauro pasiūlytą ispanišką bulvių apkepą.
- Kokios Astos/Liutauro būdo savybės išryškėjo dirbant kartu?
L: Kadangi mes dar negyvename kartu, tai apie būdo savybes kalbėti yra anksti, bet laikas parodys...
A: Jis tikrai dievina virtuvę ir save virtuvėje. Dirba švariai, greitai, pajuokaudamas. Yra imlus kitų siūlymams ir pastaboms. Labai išgyvena dėl rezultato. Ir patiekalų, ir laidų. Maniau, kad jis sudėtingas individualistas, bet paaiškėjo, kad Liutauras geba būti puikus komandos narys.
Naujausi komentarai