Quantcast

Uostamiestį drebins suomių „Locomotora“

Trečiadienį uostamiesčio „Švyturio menų dokas“ vilioja vakarą praleisti su „post-rock“ grupe iš Suomijos „Locomotora“.

„Švyturio menų dokas“ kviečia visus išlįsti į miestą ne tik savaitgaliais, bet ir trečiadieniais. Tai verta padaryti ne tik dėl paprasčiausios pavasarinės profilaktikos, bet ir dėl pirmojo „Švyturio menų doko“ savaitės vidurio koncerto, kuriame pasirodys „post-rock“ kolektyvas iš Suomijos „Locomotora“.

Nors skandinavų muzika garsėja itin sunkaus roko ir „heavy metal“ tradicijomis, „Locomotora“ penketuką būtų galima apibūdinti kaip savotišką Suomijos interpretaciją – truputis nuožmaus bei tamsaus gitarų skambesio, šiek tiek žiemos tylos ir stulbinanti garsų pūga.

2006-aisiais Tamperės mieste susibūrusi muzikantų penkiukė paprastai talpinama į „post-rock“ stiliaus rėmus. Vis dėlto, kaip būdinga daugeliui tokių pogrindžio grupių, „Locomotora“ kūryboje gausu įvairiausių eksperimentinės, „ambient“, „shoegaze“ ir minimalistinės muzikos priemaišų. Visą šių sudėtinių dalių kompoziciją galima išgirsti prieš metus pasaulį išvydusiame „Locomotora“ debiutiniame albume, kuriame siautulingos ir daugiasluoksnės melodijos su dramatiškais nusileidimais tęsiasi visą valandą.

 „Locomotora“ muzika sunkiai apibūdinama žodžiais – ji įtraukianti, neretai šalta ir tamsoka, kartais minimalistinė iki dugno, dažnai triukšminga, delikačiai judanti nuo visiško „ambient“ iki griausmingos garso sienos. Bet kuriuo atveju, tikrąją grupės dramą įmanoma išgyventi tik klausantis gyvai ir stebint tiesiai iš kiekvieno muzikanto judesių tiesiog besiliejančius garsus.

„Locomotora“ pasirodymo „Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3, įėjimas – iš Šiaurės rago) pradžia – 20 val. Bilietai – po 10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių