Pereiti į pagrindinį turinį

D. Beinarytė baigia kelis dešimtmečius trukusią tarnystę prie vargonų

2013-11-22 12:30 diena.lt inf.
Danguolė Beinarytė
Danguolė Beinarytė / A. Ufarto/BFLnuotr.

Chorų vadovė ir vargonininkė, mokytoja Danguolė Beinarytė 2013 – uosius metus palydės ir Naujuosius metus pasitiks kitaip nei daugelį metų iš eilės. Ji kartu su burgundišku Kauno choru dalyvaus „Auksinio balso“ koncerte Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Nors dauguma Lietuvos atlikėjų metų sandūrą sutinka būtent koncertų salėse, naktiniuose klubuose ar privačiose šventėse, D. Beinarytė senuosius metus palydėdavo kitaip. Darbe, bet susikaupime, o ne triukšmingoje vietoje. Dvidešimt devynerius metus bažnyčiose vargonais grojusi  D. Beinarytė tarnystę prie vargonų baigia gruodžio 1– ąją ir perleidžia savo pareigas.

„Visos svarbiausios metų šventės yra neatsiejamos nuo tarnystės bažnyčioje. Taip pat Naujųjų metų išvakarėse vyksta padėkos Šv. Mišios  už nuveiktus darbus, o sausio 1– ąją naujų darbų pradžia“, – sakė D. Beinarytė.

Šie Nauji metai bus kitokie. Jų sutiktuvės „Siemens“ arenoje kartu su burgundiškuoju Kauno choru tarsi nubrėš naują, kūrybinį etapą. D. Beinarytė neslepia, kad iki šiol jai labai tam trūko laiko.

Žinomo vargonininko, chorvedžio, kompozitoriaus Pranciškaus Beinario dukra jau nuo trylikos metų vargonavo Kauno šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje padėdama savo tėvui.  Pastaruosius dvylika metų ji vargonavo ir balsu džiugino Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčios skliautus.

„Pasikeitimai visuomet yra poslinkis į priekį“, – patikino D. Beinarytė.