Pereiti į pagrindinį turinį

Drambliai sugeba spręsti jiems teikiamus galvosūkius

2011-08-23 20:54
Drambliai sugeba spręsti jiems teikiamus galvosūkius
Drambliai sugeba spręsti jiems teikiamus galvosūkius / Scanpix.ee nuotr.

Kandula, septynerių metų dramblys vaisių mėgėjas, parodęs puikius gebėjimus spręsti problemas, verčia biologus iš naujo apgalvoti, kiek ribotu galima laikyti šių milžinų intelektą.

Nacionaliniame zoologijos sode Vašingtone tyrėjai, studijuojantys gyvūnų elgesį, sukūrė galvosūkį jaunam drambliui - aukštai aptvare pakabino skanėstą, kurio gyvūnas negalėjo pasiekti straubliu. Akimirkai stabtelėjęs, dramblys rado sprendimą - pasinaudojo išorine priemone ir padarė įspūdį mokslininkams, rašo „TreeHugger“.

„PLoS ONE“ savo studiją paskelbę tyrėjai rašo, jog „rezultatai yra įrodymas, jog drambliai yra skvarbaus proto ir geba spręsti problemas naudodamiesi įrankiais. Kandula problemą išsprendė staiga, be ankstesnių bandymų ir klaidų“.

Drambliai gamtoje dažnai stojasi ant aukštesnės vietos, kad pasiektų aukščiau esantį maistą, tačiau tyrėjai pabrėžia, jog Kandula turėjo pats atsiristi kubą ir spontaniškai išsprendė galvosūkį.

Tai toli gražu ne pirmoji studija, kurioje analizuojamas dramblių intelektas. Šie storaodžiai laikomi vienais protingiausių žinduolių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų