Pereiti į pagrindinį turinį

E. Rakauskaitės tapyba: klasika ir technologijos

E. Rakauskaitės tapyba: klasika ir technologijos
E. Rakauskaitės tapyba: klasika ir technologijos / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Po kelerių metų pertraukos menininkė Eglė Rakauskaitė rengiasi parodos atidarymui, kurioje ji grįžta prie tapybos, tačiau neįprastos.

Menininkė pateikia originalią idėją – savo darbuose ji užkoduoja frazes, kurias perskaityti galima pasitelkus technologijas.

Naujieji Eglės Rakauskaitės darbai, kaip ji pati sako sujungia XXI amžiaus technologijas su rankų darbu. Ilgai kūrusi vaizdo darbus bei vaizdo instaliacijas, menininkė grįžo prie tapybos. Būtent šią discipliną prieš beveik 20 metų ji baigė Dailės akademijoje.

Didelio formato drobėse menininkė ne tik tapo, bet ir užkoduoja papildomą informaciją, kurią perskaityti galima išmaniuoju telefonu, jei jame yra speciali QR kodo programa. QR kodas dažniausiai naudojamas įvairioms prekėms ženklinti, tačiau taip pat jis gali saugoti informaciją. Menininkė teigia, norėjusi ironiškai pažvelgti į šiuolaikines technologijas.

Menininkės Eglės Rakauskaitės teigimu, mūsų kasdienė erdvė perpildyta instrumentais. Į tai jai norisi pažvelgti ironiškai. Jos darbai, kaip apibūdina pati autorė, atskleidžia papildytą, daugialypės informacijos vaizdą: tapyba ant drobės akrilu sujungta su grafine kvadratėlių išraiška.

Kol kas Rakauskaitė yra nutapiusi keturias drobes. Iki parodos atidarymo rugsėjį dar ketina nutapyti kelis darbus su tokiomis pat užkoduotomis žinutėmis.

Rakauskaitės darbai bus eksponuojami nacionalinio dramos teatro fojė. Jie laikinai pakeis ten jau dešimtmečius kabančius darbus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų