Autoritetingo prancūzų gastronomijos žinyno - "Michelin" raudonosios knygos - naujausiame leidime tarp geriausių pasaulyje restoranų buvo įvardyta viena mažytė jūros gėrybių užeiga, tačiau šis pasiekimas buvo kiek pavėluotas, mat šis restoranėlis jau spėjo užsidaryti dėl klientų stygiaus.
Uždaryto restorano "Les Hetres" vadovas Maxas Bichot (Maksas Bišo) apie jo buvusiai įstaigai suteiktą "Michelin" žvaigždę sužinojo iš vieno savo buvusio darbuotojo, kai pirmadienį buvo išleista nauja prestižinė "restoranų biblija". Deja, Normandijos žvejų kaimelyje Inguvilyje veikusi M.Bichot maitinimo įstaiga savo duris užvėrė jau prieš du mėnesius.
"Džiaugiuosi, nes šios garbės trokšta daug virėjų - tik ji šiek tiek pavėlavo", - M.Bichot apgailestaudamas sakė naujienų agentūrai AFP.
"Michelin" vertintojai, kurių baiminasi daugelis restoranų vadovų, tikriausiai apsilankė "Les Hetres" pernai, nes jie pagyrė M.Bichot pagamintas "jauną skumbrę baltame vyne ir citrinų sultyse", taip pat "raudonojo ešerio filė troškintų daržovių pataluose su rozmarinu".
Deja, ekspertų išvardytais patiekalais niekam nebeteks mėgautis, mat šis restoranas užsidarė gruodžio 30 dieną, "nes nebuvo pakankamai klientų". M.Bichot teko atleisti du virėjus ir du padavėjus.
Naujausi komentarai