Pereiti į pagrindinį turinį

Išeinanti vasara pažėrė smagių įvykių

2024-08-31 15:00 diena.lt inf.

Rugpjūtis ne tik apdovanojo saulėtais orais, ne tik sunokino gausų sodų ir daržų derlių, bet ir suvėrė spalvingų renginių karolius. Išeinanti vasara neleido nuobodžiauti net ir tiems, kurie po atostogų sugrįžo į kasdienybės monotoniją.

 

 

G. Vizbarės nuotr.

Išsipildymas: ne tik žinomiems žmonėms stilingus aksesuarus kurianti Karolina Jakulienė, rankinių ir drabužių ženklo „Mocca“ kūrėja, įgyvendino savo profesinę svajonę – Panevėžyje atidarė autorinių darbų studiją. „Kūryba man yra didžiausias išsilaisvinimas, galimybė viduje pajausti šiurpuliukus, nes kiekvienas pavykęs gaminys sukelia labai daug teigiamų emocijų“, – dalijasi išgyvenimais naujojo salono šeimininkė. Mada jai yra mokėjimas save pateikti, nes drabužiai, pasirinktos spalvos, sukurtos detalės labai daug ką gali pasakyti apie patį žmogų, jo charakterį ar savybes. „Noriu išmokyti moteris perprasti save, nebijoti eksperimentuoti, nes tik tada geriausiai galime suprasti, kas mums patinka, kokie drabužiai atskleidžia mūsų vidų“, – sako K. Jakulienė.

M. Savičiūtės nuotr.

Jubiliejus: „Net ir didžiausi mano vaidmenys būtų nieko neverti, jei gyvenime būčiau blogas žmogus“, – savo 75-ojo jubiliejaus proga surengtame kūrybos vakare ištarė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, teatro ir kino aktorius Vidas Petkevičius. Į Vilniaus „Vaidilos“ teatrą aktoriaus V. Petkevičiaus šeimą, artimuosius, bičiulius, kolegas aktorius ir režisierius sukvietė Vidos Ramaškienės paramos fondas, praėjusiais metais surengęs aktorės Vaivos Mainelytės, o šį pavasarį – aktorės Nijolės Narmontaitės kūrybos vakarus. Prisiminimų, istorijų ir muzikinių pasirodymų kupiną vakarą filmavo Lietuvos nacionalinė televizija.

pamatykLietuvoje.lt nuotr.

Pagarbiai: Vilniaus muziejui perduota saugoti dalis maestro Vytauto Kernagio palikimo. Tarp perduotų artefaktų – laiškai, nuotraukos, knygos su poetų autografais, įvairūs koncertų plakatai, kino kamera ir kino juostos, sceninių kostiumų detalės, žurnalai ir laikraščiai, kuriuose publikuoti straipsniai apie V. Kernagį, ir, žinoma, gitara. Šis palikimas nedulkės saugyklose. 2026 m. V. Kernagiui būtų sukakę 75 metai. Ta proga Vilniaus muziejuje bus surengta paroda, skirta V. Kernagiui ir Vilniaus brodui. Joje bus pristatyta dalis šeimos perduoto palikimo.

A. Mockaus asmeninio archyvo nuotr.

Palydėtuvės: plaukti per Ramųjį vandenyną besirengiantis Aurimas Mockus įvykdė vieną svarbiausių pasiruošimo įspūdingai kelionei etapų – įrengtą ir pakrautą valtį išlydėjo į Kalifornijos uostą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Klaipėdietis neslepia – su šiuo užbaigtu darbu pajuto ir palengvėjimą, nes iki spalį prasidėsiančios kelionės starto liko vos keli neišspręsti klausimai. Valties krovinio pagrindą sudaro aštuonių mėnesių kelionei skirtas maistas, vitaminizuoti gėrimai ir mineralinis vanduo, drabužiai, žvejybos įranga, valčiai remontuoti reikalingi įrankiai ir t. t. Planuojama, kad irklinė valtis Los Andželo jūrų uostą pasieks pirmosiomis spalio dienomis.

R. Krivickienės nuotr.

Trankiai: „Užkursime rimtą vakarėlį, per kurį keliausime laiku, prisimindami ir jaunas triukšmingas dienas, ir naująją, labiau lyrišką „Requiem“ epochą“, – kaip žadėjo, taip ir padarė grupės lyderis Tomas Krivickas. „Requiem“ sukaktis pažymėta koncertu „Miškas ošia: Requiem – 30 metų“. „Senokai negrojome Vilniuje – mano rokenrolinės jaunystės mieste“, – prisipažįsta daugiau nei prieš dešimtmetį iš Lietuvos į Nyderlandus gyventi išvykęs T. Krivickas. 1994 m. Ukmergėje susibūrusi „Requiem“ nuėjo ilgą ir spalvingą kelią, per kurį iš niekam nežinomos periferijos grupės vos per kelerius metus tapo kultiniais maištaujančio jaunimo numylėtiniais.

S. Lisausko / BNS nuotr.

Garsina: Vingio parke įvykusios korgių lenktynės sutraukė galybę gerbėjų. Net 100 šunų varžėsi dėl greičiausio bėgiko, o iš jų trečdalis – ir dėl dailiausio kostiumo titulo. Korgius palaikė ne tik jų šeimininkai, bet ir nenustygę vietoje renginio žiūrovai, atvykę iš sostinės, kitų Lietuvos miestų ir kitų šalių. Reportažus apie renginį ruošė daugiau kaip 150 užsienio žiniasklaidos kanalų, tarp jų – ir Jungtinės Karalystės visuomeninis transliuotojas BBC. Organizatoriai stengėsi pritraukti kuo daugiau dėmesio iš užsienio, taip siekdami garsinti Vilniaus, kaip korgių sostinės, vardą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų