Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – audiovizualinės poezijos krioklys

2011-02-11 04:10
Klaipėdoje – audiovizualinės poezijos krioklys
Klaipėdoje – audiovizualinės poezijos krioklys

Šeštadienį grupė „AVaspo“ (AudioVisual Asp of Poetry) savo gerbėjams uostamiestyje pristatys naujausią albumą „Niagara“.

„AVaspo“ – 2008 m. susibūrusi ir audiovizualinės poezijos gyvatės vardu pasivadinusi grupė. Ji savitai derina poeziją, vizualizacijas ir eksperimentinės muzikos skambesį, sujungdama tai į vieną meninį kūrinį, kuris gali būti koncertas, poezijos klipas ar įgarsintas klasikinis nebylus filmas.

„AVaspo“ gyvuoja jau treji metai, o pernai grupės išleistas dvigubas – kompaktinės plokštelės ir videodisko – albumas „Nėra okeano“ pristatytas Lietuvoje, Ukrainos bei Vokietijos trumpametražių filmų festivalių konkursinėse programose ir Italijos galerijose. Albume „Nėra okeano” galima išgirsti įvairiais muzikiniais stiliais (electronic, experimental-acoustic, triphop, psycountry ir t.t.) interpretuojamus autoironiškus eilėraščius.

Paversdamas savo „ideologės“ – poetės ir dramaturgės Gabrielės Labanauskaitės – vizijas garsų ir vaizdų srautu, muzikos kritikų nuomone, šis takus kolektyvas sulydo audiovizualinės poezijos katile intriguojančių jaunosios kartos lietuvių kompozitorių, multiinstrumentalistų ir videomenininkų talentus.

Gruodžio pabaigoje pasirodžiusio albumo „Niagara“ muzika ir tekstai supynė  asmeninio ir viešojo nesusikalbėjimo, karo ir taikos, vizualios kultūros ir populiariosios žiniasklaidos priemonių įsigalėjimo, meilės ir tolerancijos įvairioms jos formoms temas. Kita vertus, „AVaspo“ visuomet galima tiesiog klausytis ir panirti į hipnotizuoajančias G.Labanauskaitės kūrybos bangas. Grupė savo meniniais eksperimentais visada manevruoja tarp kino, teatro ir muzikos scenų.

„AVaspo“ naujojo albumo pristatymas – vasario 12 d. 19 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1). Įėjimas – 10 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų