Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje surengta tarptautinė kačių paroda

2011-04-10 01:33
Klaipėdoje surengta tarptautinė kačių paroda
Klaipėdoje surengta tarptautinė kačių paroda / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Klaipėdoje savaitgalį vykstanti tarptautinė kačių paroda sulaukė didelio susidomėjimo. Savo augintinius joje pristato 10 šalių atstovai.

Kačių paroda gausių lankytojų sulaukė nuo pat atidarymo. Jos uostamiestyje itin retos. Parodoje savo augintinius pristato Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Suomijos ir kitų šalių veisėjai. Iš viso apie 200 įvairiausių kačių, praneša „Panorama“.

„Tai pirmiausia pačios felinologijos populiarinimas, pačių gyvūnų laikytojų mokymas, kad jie matytų kaip taisyklingai auginti, veisti, laikyti kates. Mūsų,   felinologų profesionalų, tikslas – veislinis darbas. Čia atrenkami patys geriausi egzemplioriai, kurie susilauks palikuonių“, – apie parodą kalbėjo Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ prezidentė Jurgita Gustaitienė.

Pasaulinės kačių tendencijos, pasak felinologų, labai skiriasi nuo Lietuvos. Suomijoje populiariausios pusiau ilgaplaukės katės, taip pat regdolai. O Norvegijoje populiarumo viršūnėje – Sibiro veislės katės. Mūsų šalyje jos buvo populiarios prieš 20 metų. Daugelį metų Lietuvoje buvo žavimasi persais. Vėliau į populiarumo viršūnę įsiveržė Britanijos trumpaplaukiai. Jie mėgstami iki šiol, tačiau vis daugėja ir Meino meškėnų.

Kačių paroda tęsis ir sekmadienį. Bilietų kainos suaugusiems siekia 10 Lt, vaikams iki 12 metų –  5 Lt,  šeimos komplektas – 25 Lt, vaikams iki 5 metų įėjimas nemokamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų