Pereiti į pagrindinį turinį

Metų knygos rinkimuose – pats įkarštis

2014-01-21 19:00

Likus mažiau nei mėnesiui iki jau devintų Metų knygos rinkimų atomazgos, skaitytojai aktyviai reiškia savo nuomonę.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Likus mažiau nei mėnesiui iki jau devintų Metų knygos rinkimų atomazgos, skaitytojai aktyviai reiškia savo nuomonę.

Skaitytojų verdikto laukia iš viso 15 ekspertų komisijos atrinktų knygų, po penkias suaugusiųjų, vaikų ir poezijos kategorijoje. Akcijoje dalyvaujančios knygos yra parašytos šiuolaikinių lietuvių autorių ir išleistos nuo 2012 m. rugsėjo 1 d. iki 2013 m. rugpjūčio 31 d.

Paauglių kategorijai priskirtinų knygų šiemet nėra: organizatorių teigimu, nebuvo iš ko sudaryti nominacijų penketuko. Šiai amžiaus grupei knygos Lietuvos literatūroje – retenybė.

Iki vakar Metų knygos rinkimuose jau buvo balsavę daugiau kaip 5,5 tūkst. skaitytojų. Tačiau, anot organizatorių, didžiausio balsų antplūdžio sulaukiama paskutinį mėnesį, kai žmonės jau spėja perskaityti nominuojamas knygas. Jau keletą metų balsuoti galima ir internetu, ir virtualioji balsų skyrimo forma yra pati populiariausia. Tiesa, kasmet sulaukiama ir tradicinių – popierinių – laiškų.

Daugiausia skaitytojų balsų surinkę knygų autoriai tradiciškai bus apdovanoti vasarį vyksiančioje Vilniaus knygų mugėje.


Balsavimo galimybės

Už labiausiai patikusią knygą visose trijose – vaikų, suaugusiųjų ir poezijos kategorijose galima balsuoti interneto svetainėse metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt ir lrt.lt/; elektroniniu paštu [email protected] arba paštu adresu: "Metų knygos rinkimams", Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 413 kab., LT - 01504 Vilnius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų