Pereiti į pagrindinį turinį

"Playboy" klubo atidarymas Londone neapsiėjo be feminisčių protesto

2011-06-07 13:16
"Playboy" klubo atidarymas Londone neapsiėjo be feminisčių protesto
"Playboy" klubo atidarymas Londone neapsiėjo be feminisčių protesto / Scanpix nuotr.

Žurnalo vyrams "Playboy" įkūrėjo Hugh Hefnerio naujo klubo atidarymas Londone šeštadienį nepraėjo be incidentų - jį aptemdė feminisčių protestas dėl klubo moterų dėvimų triušiukų kostiumų.

Specialiai į "Playboy" klubo atidarymą britų sostinės Meifero rajone atskridusį 85-erių H.Hefnerį prie raudonojo kilimo protesto šūksniais pasitiko grupė feminisčių.

Protesto dalyvės, kelios kurių taip pat vilkėjo triušiukų kostiumus, turėjo plakatus su užrašu "Heffai, eik velniop!" ir "Aš širstu".

"Tai yra nerimą keliantis žingsnis atgal lyčių lygybės srityje. Visai neseksualu moterų seksualumą išreikšti triušiuko kostiumu... Tai seksistinis požiūris", - sakė feminisčių grupės "Object" atstovė žurnalistams.

H.Hefneris skubiu žingsniu praėjo pro demonstracijos dalyves ir atvėręs klubo duris atsidūrė vakarėlyje, kur gurkšnojo šampaną su savo sužadėtine Crystal Harris.

"Playboy" žurnalų ir "Playboy" klubų atsiradimas reiškia seksizmo pabaigą. Moterys šimtus metų buvo laikomos vergovėje. Pirmiausia jos priklausė savo tėvams, vėliau - vyrams. "Playboy" padėjo tai pakeisti. Tai ir yra seksualinė revoliucija", - sakė H.Hefneris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų