Pereiti į pagrindinį turinį

R.Polanski atšaukė savo dalyvavimą Lenkijos kino festivalyje

2011-06-04 19:35
R.Polanski atšaukė savo dalyvavimą Lenkijos kino festivalyje
R.Polanski atšaukė savo dalyvavimą Lenkijos kino festivalyje / Scanpix nuotr.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs kino kūrėjas Romanas Polanski paskelbė neatvyksiantis į Lenkijoje vyksiantį Lenkijos kino festivalį, kur jam planuota įteikti apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

Anksčiau šią savaitę filmo "Pianistas" (The Pianist) režisierius, kuris yra gimęs Lenkijoje, patvirtino dalyvausiantis Gdynėje vyksiančiame festivalyje ir vesiantis seminarą kinematografijos studentams, tačiau organizatoriai vėliau pranešė, jog R.Polanski pakeitė savo planus.

Šio sprendimo priežastys nenurodomos, tačiau informuoti šaltiniai mano, jog "Oskaro" laureatas taip pasielgė atsižvelgdamas į savo karčią patirtį: jis buvo suimtas atvykęs į Ciuricho kino festivalį Šveicarijoje 2009 metais, o vėliau turėjo kovoti, kad nebūtų išduotas Jungtinėms Valstijoms, kurios nuo 1977 metų siekia jį nubausti už neleistinus lytinius santykius su viena nepilnamete.

Tačiau ekstradicijos procesas žlugo, o R.Polanski buvo paleistas po to, kai kelis mėnesius išbuvo kalėjime ir namų arešte savo viloje viename Šveicarijos kalnų kurorte.
R.Polanski taip pat neatvyko į pernai gruodį Estijoje vykusioje Europos kino apdovanojimų ceremoniją. Šešis apdovanojimus, tarp jų už geriausią filmą, kuriuo buvo pripažinta kino juosta "Vaiduoklis" (The Ghost Writer), jis priėmė naudodamasis interneto telefonijos programa "Skype".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų