Pereiti į pagrindinį turinį

Skelbiamas konkursas S. Povilaičio atminimo įamžinimui

2016-09-03 20:23

Sulaukusi daugybę estrados atlikėjo Stasio Povilaičio gerbėjų pasiūlymų, kaip įamžinti dainininko atminimą, Palangos savivaldybė nusprendė skelbti konkursą. Idėjų laukiama iki rugsėjo 9 dienos. Išrinkus geriausią projektą, jį įgyvendinti žadama kitais metais.

Stasys Povilaitis
Stasys Povilaitis / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Maestro gerbėjų pasiūlymai į Palangos savivaldybę plaukė nuo praėjusių metų rudens. Vieni siūlo Stasio Povilaičio vardu pavadinti rekonstruotą Vasaros estradą, kiti – atidengti paminklinę lentą arba prie koncertų salės pastatyti dainininko skulptūrą.

„Galima ant Palangos tilto statyti kažkokią tai jo dainas grojančią skulptūrą. Buvo pasiūlymų iš gyventojų, kad galėtų stovėti kažkokia skulptūra kavinėje, kur jis mėgdavo kavą gerti. Galėtų būti jo vardu pavadinta kažkokia tai gatvė, kurioje ten apšviesta lemputė ir grotų jo dainą „Švieski man vėl“. Idėjų yra tiek daug, kad mes negalime vieninteliai nuspręsti, kaip tai turėtų būti įamžinta. Todėl ir nusprendėme paskelbti konkursą“, – teigia Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialistė, konkurso koordinatorė Kristina Litvinienė.

Konkursui siūlomų idėjų Palangos savivaldybė nutarė neapriboti, tačiau ji turi atspindėti įamžinamą asmenybę, sąsajas su Palanga, naudojamos medžiagos turi būti ilgaamžės. Nuo 14-os metų su Stasiu Povilaičiu draugavęs palangiškis Saulius sako, kad dainininkas nemėgo triukšmingų kompanijų, labiau mėgo būti prie jūros, vaikščioti po Birutės parką. Tačiau jo skulptūra turėtų būti pastatyta ten, kur buriuojasi minios poilsiautojų.

Projektų Palangos savivaldybė laukia iki rugsėjo devintosios, po to savaitę juos planuojama eksponuoti viešojoje bibliotekoje, kad kurorto gyventojai ir svečiai galėtų pareikšti savo nuomonę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų