Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautinis teatrų forumas: krašto gynyba ir sugrįžimas į bunkerius

2016-04-27 07:40 diena.lt inf.

Šiemet gegužės 1–7 d. teatro mėgėjus kviečia Tarptautinis universitetų teatrų forumas „Kitokia tikrovė“.

Organizatorių archyvo nuotr.

Jame bus parodyti naujausi lietuvių ir užsienio svečių sukurti studentiški spektakliai, taip pat siūloma aktyviai dalyvauti forumo temą atskleidžiančiame žaidime-akcijoje, kuri kvies kasdien vykdyti užduotis, ieškoti objektų, rasti ir pažinti miesto erdves. Forumo savaitę užbaigs renginiai Antakalnio gynybiniuose įtvirtinimuose ir Nemenčinės bunkeryje. Čia vyks kūrybinės studentų akcijos bei edukacinė ekskursija-spektaklis, grąžinsiantis dalyvius į 1984-uosius metus.

Pasaulis jau kurį laiką atidžiai stebi visuomenėje vykstančius svarbius pokyčius: didėjančią Rusijos karinės invazijos grėsmę, Krymo pusiasalio aneksiją, karą Rytų Ukrainoje, taip pat besiplečiantį pilietinį karą Sirijoje, Europą užplūdusius pabėgėlius iš Azijos ir Šiaurės Afrikos. „Tarp Europos valstybių vėl statomos sienos, Lietuvoje grąžinama šauktinių kariuomenė, didinamos krašto gynybos išlaidos, stiprinamos NATO pajėgos Rytų Europoje. Tokie įvykiai neleidžia teatru besidomintiems jaunuoliams likti abejingiems, skatina įsitraukti, savaip prisidėti ruošiantis galimoms permainoms, todėl 17-tą Tarptautinį universitetų teatrų forumą skiriame kylančioms grėsmėms ir iššūkiams apmąstyti, įvertinti ir pavadiname „Kitokia tikrove“, – sako Olegas Kesminas, vienas iš forumo organizatorių ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) teatro-studijos „Palėpė“ režisierius.

Jis priduria, kad festivalis nesistengs kartoti civilinės saugos ar krašto gynybos įstaigų funkcijų, jo keliama idėja – „o jeigu taip įvyktų ir mūsų šalyje“. „Tikimės, tai leis suprasti, įvertinti situacijas, skatins orientuotis jose, tikslingai veikti ir... kurti“, – idėjomis dalijosi O. Kesminas.

Jau septyniolika metų Tarptautinio universitetų teatrų forumo rengėjai – VGTU, VU, asociacija „Koturnos“ ir Universitetų teatrų asociacija bendradarbiauja su visais Lietuvos universitetų teatrais ir kitų šalių universitetų teatrų trupėmis. Šiemet laukiama festivalio svečių iš Italijos, Serbijos, Baltarusijos, Ispanijos, Šveicarijos ir JAV universitetų teatrų.

Tarptautinio universitetų teatrų forumo „Kitokia tikrovė“ programą ir žaidimo taisykles galima rasti čia

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų