Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio Rūtų galerijoje – tapybos spalvų gūsis

2011-02-18 02:20
Uostamiesčio Rūtų galerijoje – tapybos spalvų gūsis
Uostamiesčio Rūtų galerijoje – tapybos spalvų gūsis

Spalvingas savo tapybos abstrakcijas uostamiesčio Rūtų galerijoje penktadienį paskleis klaipėdietis Vytautas Vincas Dambauskas.

Tai – kaip įrodymas, kad autorius, atitrūkęs nuo įvairiausių projektų, jo žodžiais, sugrįžo prie tikrojo pašaukimo, ir jo gyvenimas vėl nušvito spalvomis.

V.V.Dumbauskas – tikras klaipėdietis, čia gimė ir gyvena. 1975 m. baigė Telšių taikomosios dailės technikumą, vėliau studijavo vaizduojamąją dailę tuomečiame Vilniaus dailės institute. Dabar yra Žemaitijos dailininkų sąjungos narys ir valdybos pirmininkas, piešia, tapo aliejumi ir akrilu peizažus bei romantiškas abstrakcijas. Parodose dalyvauja nuo 1975-ųjų, pats yra surengęs ne vieną tapybos ir  grafikos darbų parodą.

2008-aisiais V.V.Dumbauskas išleido poezijos knygą „Spalvos“, iliustruotą jo paties guašu atliktais piešiniai. Neapsunkintos bereikalingų žodžių eilės spindi harmonijos, pusiausvyros siekiu. Joms antrina į tą pačią knygelę sudėti autoriaus tapybos darbai, puikiai papildantys jausmų paletę ir atveriantys tai, kas žodžiais nenusakoma.

Dabar autorinei ekspozicijai Rūtų galerijoje V.V.Dumbauskas pateikė spalvingas švelnumu alsuojančias abstrakcijas.

Vytautas V. Dambauskas teigė, kad vis dar neranda savo stiliaus. Kai tapydamas pavargsta nuo spalvų, imasi grafikos, piešia vitražines kompozicijas. „Net negalvoju, nežinau, kas iš to bus, tiesiog imu popierių ir piešiu. Norisi dar tiek daug visko išbandyti, išragauti, pasimėgauti.“, – kalbėjo autorius apie tai, kaip gimsta jo darbai.

V.V.Dumbausko tapybos parodos atidarymas Rūtų galerijoje (Danės g. 9) – vasario 18 d. 17.30 val. Ten ją apžiūrėti bus galima visą mėnesį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų