Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip prižiūrėti odą vasaros metu?

2013-05-31 15:28
Kaip prižiūrėti odą vasaros             metu?
Kaip prižiūrėti odą vasaros metu? / Shutterstock nuotr.

Odos priežiūra kiekvienu metų laiku turi savų niuansų. Apie tai, kaip tinkamai prižiūrėti veido ir viso kūno odą pataria kosmetologai.

Veido priežiūra

Kosmetologai pataria jau pavasarį naudoti kremus, apsaugančius nuo ultravioletinių spindulių, mat saulė šiuo metų laiku yra ypač „pikta". Vasarą ji jau ne tokia pavojinga.

Vasaros metu svarbu odą drėkinti. Riebiai odai tinka lengvi emulsijos ar gelio formos kremai, sausai odai tinka ir riebesnės, bet būtinai drėkinamosios kosmetikos priemonės. Veido odai valyti tinka lengvi šveitikliai, kurių pagrindą sudaro augaliniai fermentai. Netinka šveitikliai su aliuminio druskomis ar kokių nors kauliukų dalelėmis, nes jos žaloja odą.

Kūno priežiūra

Vyresnio amžiaus moterys dažnai skundžiasi, kad jų oda tampa grubesnė, dažniausiai tai pastebima kelių, alkūnių ar pėdų srityje. Taip yra ne dėl to, kad oda prižiūrima netinkamai, o dėl to, kad su amžiumi organizme mažėja estrogenų kiekis. Vasarą išvardintoms probleminėms vietoms reikia skirti didesnį dėmesį. Jas tepkite kremais, kurių sudėtyje yra šlapalo, glicerino rūgšties.

Kūnui rinkitės taip pat lengvus, emulsinius losjonus. Pasak specialistų, ne vienos kosmetinės linijos produktuose naudojami mineraliniai aliejai, parfumerinės kompozicijos – visa tai naftos perdirbimo produktai. Jie ne itin tinkami veido ir kūno odai, nes sudaro plėvelę, kuri ištraukia iš odos drėgmę.

Todėl kai renkatės kosmetikos priemonę, atkreipkite dėmesį į pirmas penkias jos sudedamąsias dalis. Tame sąraše neturėtų būti mineralinių aliejų, vazelininių parfumuotų kompozicijų. Pigioje kosmetikoje tokių tikrai būna. Losjonų pagrindą turi sudaryti augaliniai aliejai.

Ko negalima daryti

Visas procedūras, kurios susijusios su šviesos poveikiu ir kurios silpnina pačios odos apsaugines priemones, vasarą reikėtų pamiršti.

Pilingai vasarą alina odą, todėl jos apsauginės funkcijos silpnėja ir dėl to ultravioletiniai saulės spinduliai ją veiks giliau.

Jeigu planuojate atostogauti ir mėgautis saulės voniomis, nedarykite jokių lazerio procesų. Specialistai rekomenduoja nesideginti dvi savaitės prieš ir dvi savaites po lazerio procedūrų. Tačiau geriausia jas atidėti šaltesniam sezonui.

Ką galima daryti

Vasarą kosmetikos salonuose galite pasidaryti veido valymą silpnu rūgšties tirpalu. Tokie tirpalai valo odą ir leidžia kitoms kosmetikos priemonėms geriau patekti į odą. Tokią procedūrą galima daryti ne dažniau kaip kartą per mėnesį.

Vasarą veido odą palepinkite masažais. O mechaninių veido odos valymo procedūrų reikėtų atsisakyti, ypač žmonėms, kurių veido kraujagyslės yra paviršiuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų