Sent Endriuso universiteto universiteto (Škotija) dietologai išaiškino, kaip žmogaus mitybos racionas veikia jo odos spalvą, skelbia zdr.ru.
Šešias savaites mokslininkai stebėjo tyrimo savanorių mitybos įpročius. Tyrimų rezultatai parodė, kad valgiusiųjų ryškių spalvų daržoves ir vaisius odos spalva tapo rudesnė, priminė natūralų įdegį. Tokie rezultatai buvo pastebėti jau po mėnesio. Į šios tyrimo grupės dalyvių racioną įėjo morkos, pipirai, kivi vaisiai ir burokėliai.
Mokslininkai tai, kad vaisiai ir daržovės gali suteikti natūralų įdegį aiškina tuo, kad ryškių spalvų vaisiuose ir daržovėse yra daug korotinoidų, kurie ir suteikia ryškų atspalvį bei daro įtaką žmonių odos spalvai.
Negana to, toks įdegis yra daug saugesnis nei įgaunamas deginantis saulėje ar soliariume.
Naujausi komentarai